fbpx
0.3 C
София

Viber въвежда самоунищожаващи се съобщения

Най-четени

Наскоро изтекли бета версии на WhatsApp разкриха доказателства, че скоро популярната чат услуга ще получи функция за самозаличаващи се съобщения след определен период, която ще се нарича с очевидното название Delete Messages. Сега става ясно, че и популярното в Източна Европа приложение Viber ще получи същата функционалност, може би дори по-рано от очакваното за WhatsApp.

Всъщност функцията за самоизтриващи се съобщения след определен период от време не е никак нова за Viber, но досега тя беше налична само за тайните чатове, а от скоро ще бъде достъпна за всеки един чат.

Това напълно съвпада с планираната функционалност и в WhatsApp. Всеки ползвател на услугата ще разполага с таймер, в който ще може да зададе колко време след изпращането на съобщението то да се самоизтрие. Времето на таймера може да варира от няколко секунди до няколко дни. Когато обратното броене изтече, съобщението безвъзвратно се изтрива и за подателя, и за получателя.

Освен за текстовите съобщения, функцията за самоизтриване може да бъде конфигурирана и за снимки, видео и други файлове, които изпращате. Таймерът започва отчитането не от момента на изпращане на съобщението, а от момента, в който отсрещната страна го види и то бъде отчетено. Новата функция ще бъде идеална за изпращане на поверителна информация – когато например изпращате данните на кредитната си карта на някого, на когото имате доверие, за да направи някаква покупка.

Далеч от очите, далеч от ума

За да използвате функцията след като стане налична, ще трябва просто да докоснете иконата на часовника в долната част на чата и след това да зададете след колко време след виждането на съобщението то да бъде изтрито – от няколко секунди, минути, часове или дори дни.

Освен че съобщенията ще се изтриват автоматично след предварително определен период, ще бъде изпратено известие, ако получателят направи екранна снимка (скрийншот) на изпратеното съобщение – уникална възможност, която към момента не се предлага и няма информация да е планирана от друга чат услуга освен Viber. Изглежда компанията наистина е решила да работи по посока на това да превърне приложението в претендираната титла за „най-сигурната чат услуга в света“. Тук трябва да отбележим, че освен тази нова допълнителна функционалност по сигурността, Viber също предлага криптиране на чатовете от край до край, възможност за скриване на чатове с определени контакти чрез ПИН код, тъмен и абсолютно черен режим на интерфейса на приложението и предлага богата гама от безплатни пакети от стикери и възможност за създаване на поздравителни картички по празници и всякакви поводи.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини