Virgin Galactic започна подготовката на първите космически туристи

1
358

Тази седмица частната космическа компания на Ричард Брансън стартира програма за подготовка за полет на всички космически туристи, които ще се качат на борда на суборбиталния космически самолет VSS Unity.

Програмата Astronaut Readiness Program е подготвителен курс, който трябва да бъде преминат от всички пасажери на Virgin Galactic, преди да им бъде позволено да се качат на борда на този кораб за суборбитални полети. Инструктори ще бъдат служителите на компанията, включително Бет Моусзес и главния пилот Дейв Макай.

И Макай и Моусзес бяха на борда на VSS Unity, когато той се издигна на височина 88 км, и вече имат опит в това.

Партньор на Virgin Galactic в този проект е компанията Under Armour, която предоставя не само дрехи за космическите пасажери, но и разработва програмите за хранене и физическа подготовка. Тези хора не е необходимо да изпълняват всички условия, които важат за астронавтите, но компанията е задължена да им осигури медицинско наблюдение и услуги.

Към днешен ден малко над 600 души са резервирали места за полет с VSS Unity и са готови да се издигнат над атмосферата, да видят кръглата Земя и да усетят какво е безтегловността. Продължителността на полета е 90 минути, а цената на билета е $250 000. Плановете са първата група космически туристи да се издигне в небето в средата на следващата година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари