Virgin Galactic предлага резервация на билети за полет в космоса при депозит от $1000

3
376

Аерокосмическата компания на Ричард Бенсън Virgin Galactic обяви старта на програмата One Small Step, в рамките на която всеки може да си резервира билет за полет с космическия кораб SpaceShipTwo и да се отправи в космоса най-вероятно още тази година.

Новата програма не предвижда директно продаване на билети. Вместо това компанията предлага на всеки желаещ да внесе депозит от $1000, за да получи възможност да бъде един от първите, които ще могат да се вземат билети за туристически полет в космоса. Virgin Galactic не съобщава каквито и да било срокове за появата на реалните билети, нито тяхната точна цена, но обещава, че ако полетът не се състои, парите ще бъдат върнати.

През 2014 година компанията спря продажбите на билети след падането на суборбиталния кораб SpaceShipTwo в пустинята Мохаве по време на тестовете на новия хибриден двигател. Тази катастрофа накара Virgin Galactic за известно време да прекрати действията си и да усъвършенства оборудването си. Към днешен ден компанията има 600 поръчки от 60 държави. Генералният директор на Virgin Galactic Джордж Уайтсайтс (George Whitesides) наскоро каза, че цената на билетите няма да е ниска.

В същото време Virgin Galactic отчете финансова загуба за четвъртото тримесечие на 2019 година в размер на $79 милиона, което е значително повече от същия период на предишната година. Но акциите на Virgin Galactic от началото на годината до днес нараснаха с 200% и нейната пазарна капитализация достигна $8 милиарда.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
МъдиУотърс
МъдиУотърс

100-200к$$$ колко да струва, колкото една две тесли (фенове сте в калдата на тази валута, затова lol).

превод
превод

Човекът взе парите и каза „Ще видим…“ :)))

Умен
Умен

Какво с стана с оня български бизнесмен, дето щял да си иска парите обратно??