Virgin Galactic прекъсна тестовото изстрелване на своя космически самолет за туристи

0
382

Virgin Galactic прекъсна тестовия си полет на своя захранван от ракета космически самолет, въпреки че минута преди излитането всичко беше като по конец. И в действителност самолетът се изстреля успешно и стигна до височина от около 15 километра

Но в крайна сметка не се отдели от кораба-майка, както беше планирано.

Пускането не беше излъчено на живо, защото компанията искаше да запази момента на това специално излитане за бъдещето. Заради COVID-19 не са допуснати гости и медии на площадката за изстрелването.

Детайли около мисията се споделяха в Туитър. Около 8 минути след като беше написано, че остава една минута до разкачването, беше обявено, че самолетът ще се върне на земята. Приземяването е успешно и безопасно.

SpaceShipTwo работи, като се отделя от своя кораб-майка, преди ракетата му да го изстреля в суб-орбиталното пространство на 50 мили (80 км) над Земята, излагайки екипажа и товара на повече от две минути микрогравитация.

В последствие стана ясно, че „Последователността на запалване за ракетния двигател не завърши. Превозното средство и екипажът са в отлична форма. Имаме няколко готови двигателя в Spaceport America. Ще проверим превозното средство и скоро ще се върнем към полета. „.

Припомняме, че при първото тестово пускане през 2014 година също имаше инцидент

Но много по-сериозен. Тогава SpaceShipTwo се счупи по време на полет и катастрофира. Единият пилот загива, а другият е тежко ранен след като успява да избяга с парашута си.

След това са проведени редица успешни тестове, последвали редизайн на космическото превозно средство.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари