Частната космическа компания на милиардера Ръчард Брансън Virgin Galactic продаде около 900 билета за туристически полет в космоса. Информацията даде самият Брансън.

Надявам се, че след два-три месеца Virgin Galactic ще излезе в космоса и ще започне една съвсем нова космическа ера, в която много хора ще могат да си позволят да посетят космоса“ – каза Брансън.

Той добави, че цената на билета за Virgin Galactic в момента е $250 хиляди, но съвсем скоро е възможно нейното понижаване.

Компанията на британския милиардер се опитва да се конкурира със SpaceX на Илън Мъск и с Blue Origin на Джеф Безос в сферата на космическия туризъм. Специалистите на Ръчард Брансън разработват самолета SpaceShipTwo, който може да изведе в суборбитална орбита до осем души, включително и двата пилота. Той ще бъде ускорен с помощта на специализирания самолет WhiteKnightTwo, който ще го издигне до височина 16 километра, след което SpaceShipTwo продължава самостоятелно. Общото време на туристическия полет в космоса ще бъде около 2,5 часа, от които в безтегловност – приблизително 5-6 минути.

В световния рейтинг на Forbes, Ръчард Брансън е на 324 място с финансово състояние $5,1 милиарда.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари