Virgin Orbit: ние ще достигнем Марс преди SpaceX

7
1074

Virgin Orbit усилено се подготвя за изстрелването на ракети, прикрепени към крилото на специално оборудван Boeing 747, но амбициите на Ричард Брансън се простират много по-далече. Компанията официално обяви плановете си за да изпрати на Марс няколко малки изследователски сонди.

Virgin Orbit обяви плановете си за осъществяване на дейност извън пределите орбитата на Земята. И тук Брансън ще използва модифицирания Boeing 747 с кодово име Cosmic Girl, приспособен за изстрелването на неголеми ракети от стратосферата от височина около 10 700 метра. Този тип ракети ще могат да извеждат в орбита сателити както с размер кутия на обувки, така и колкото стандартен хладилник.

През месец юли компанията проведе първите тестове на ракетата LauncherOne, която бе пусната от крилото на Cosmic Girl в небето на Южна Калифорния. Virgin Orbit счита, че първите комерсиални клиенти на компанията ще могат да извеждат своите сателити в орбита около Земята през 2021 година. Но веднага след това ще има възможност за изпращане на малки сателити на много по-далечни разстояния.

Новият план се осъществява съвместно със сателитната компания SatRevolutionм както и с учени и специалисти на десетина полски университети.

До сега до Марс достигнаха четири държавни организации: NASA, ESA, ISRO и Роскосмос.

Новият консорциум си е поставил за цел да подготви и осъществи първата в света частна мисия за изстрелване на малки сателити, които да влязат в орбита около Марс. Изпреварвайки SpaceX, Virgin Orbit би трябвало да стане първата частна компания достигнала Марс.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Тия нещо доста се изхвърлят.

#KOJ
#KOJ

Поредното хитро-еврейче шантажист, търсещо много и бързи пари….ама като има балъци и шарани е лесно…….

Надблюдател
Надблюдател

Сори но семитски черти няма – нито тясно елипсовидно лице , нито крив/голям/счупен нос. Така че ако не изповядва юдеизма и няма мнооого далечни еврейски роднини най вероятно не е евреин а си ариец – или казано по просто Кавкаска/бяла раса не сегашните кавкасци които са монголоиди – казахи… . Не е лошо па да ги научите тез неща. И преди някой да се изкаже пак така ама за Илон Мъск – да и той не е семит – широко лице прав нормален нос. Колко е сложно да потърсите в гугъл бе той Хитлер/Менгеле как мислите ги изнамерил евреите че… Виж още »

Последния самурай
Последния самурай

…ако ще е с хладилник – да сложат бири поне . . . ако не – едни чехли стават също …циркаджии…

pesho
pesho

Moже да пратят някой кутия за обувки до Марс да 😀 …

Шишо
Шишо

агитка тролчета си клати крачетата и заработва рубли. ми да се намери един руски бизнесмен да го направи де. ма парички ли нямат? акълчето ли не им достига? иди я разбери тая широка руска душа…

AxOx
AxOx

Ами да достигат която си искат планета.. голям праз. Никой не го боли за това… никаква полза да пращаш детски играчки с дистанционно управление и да казваш как чули нещо или видиш ли имало нещо там…. еми има… цяла планета с камъняци има.