Visa и Eleven Ventures дават старт на финтех програма за развитието на следващото поколение дигитални плащания

0
405
Съвместната инициатива предлага индивидуален подход към стартъпите и адресира потребностите на широката мрежа от клиенти и партньори на Visa  

Visa и Eleven Ventures обявиха старта на първата в България програма за развитие на финтех иновации. Тя е основана на изграждането на нов вид взаимоотношения с местната стартъп общност и цели да вдъхнови създаването на следващо поколение решения за дигитални разплащания, като позволява на стартъпи в ранен стадий на развитие да ползват глобалната инфраструктура на Visa.

Управлявана от фонда за рискови инвестиции Eleven и неговата общност от стартъпи, ментори и инвеститори, програмата ще насърчава местните технологични таланти и предприемачи да решават реални бизнес предизвикателства, като едновременно с това разработват иновативни решения в полза на широката мрежа от партньори на Visa.  Изградена върху разбирането, че иновациите се раждат в сътрудничество и чрез процес на взаимно създаване, финтех програмата използва методологията design thinking, широко приета от Visa и Eleven в ежедневната им работа по създаване на иновации.

Събитията и работните групи за общността от стартъпи, предприемачи, инвеститори и представители на бизнеса, банковия и небанковия финансов сектор, които са част от календара на програмата, ще бъдат ръководени от местното design thinking студио Creative Shower

Крайната цел на партньорството е да се създаде реална стойност за пазара и да се подобри формата на традиционните финансови услуги, като очакванията са идеите, родени в това сътрудничество, да позволят развитието на нови начини за разплащане за бизнеса и потребителите. По време на участието си в програмата, стартъп компаниите ще бъдат насърчавани да използват приложно-програмните интерфейси (API) и платформата за разработчици на компанията (Visa Developer Platform).

„В свят, изцяло променен от технологиите, Visa e в уникалната позиция да бъде част от процеса по развитие на неподозирания потенциал на финансовите технологии и прилагането им в предизвикателствата на дигиталната търговия. Ние сме компания отворена за иновации и знаем, че оригиналните идеи могат да дойдат от неподозирани места, затова търсим начини за разширяване на взаимодействието си със стартъп общностите. Партньорството ни с Eleven в България ще донесе синергия в начинанието да предложим нова вълна от иновации в областта на електронните разплащания”, сподели Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

„Радваме се да бъдем партньор на Visa в развитието на вертикала в областта на финансовите технологии. Сътрудничеството ни ще подсили с нови знания и възможности местните стартъп таланти, които работят в посока създаването на следващо поколение финансови услуги, отговарящи по-добре на пазарната реалност’’, коментира Даниел Томов, партньор в Eleven Ventures.

Официалният старт на програмата ще бъде през октомври тази година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари