Visa откри иновационен център в Тел Авив

0
218

Миналата седмица Visa откри първото си иновационно студио в Тел Авив, което ще функционира като споделено творческо пространство. В него специалистите от компанията и водещи израелски финтех компании ще търсят новаторски решения за разплащания.

„Израел се превръща в дом на процъфтяваща общност от финансово-технологични компании. Иновационното студио на Visa ще изпълнява уникална роля, свързвайки се с изключителната финтех екосистема на страната като портал към хилядите клиенти и търговски партньори на Visa по света, които търсят решения на предизвикателствата пред себе си или нови начини да се отличат сред конкурентите си. Студиото ще позволи на Visa, нейните банки клиенти и бизнес партньорите й да проучват технологии, които имат потенциала да формират бъдещето на разплащанията,“ каза Шахар Фрийдман, изпълняващ длъжността мениджър на Visa в Израел и директор на иновационното студио в Тел Авив.

Откриването на студиото е ключов момент от инвестиционната дейност на Visa в Израел и доказателство за намеренията на компанията да си партнира с динамичната екосистема от стартъпи в страната. Центърът е разположен в офиса на Visa, в сърцето на банковата и финтех зона в града.

Това е най-новото попълнение в глобалната мрежа от иновационни центрове на Visa, изградени в горещи глобални технологични точки като Берлин, Дубай, Лондон, Маями, Ню Йорк, Сан Франциско, Сао Паулу, Сингапур и Стокхолм.

„Във Visa търсим дигитални решения на съществуващи проблеми и предизвикателства, като работим в партньорство с нашите клиенти и технологични партньори. Това е основна отличителна черта на подхода ни към иновациите. Иновационните центрове се радват на голям успех по целия свят. Щастливи сме да открием студиото в Тел Авив и да се потопим в тази изключително жизнена общност от технологични експерти,” каза Бил Гайда, старши вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ във Visa.

Във фокуса на дейността на студиото в Тел Авив през 2018 г. ще бъде разработката на:

  • Банкови услуги с отворен достъп: приложно-програмен интерфейс, дигитална идентификация, достъп и контрол на клиентски сметки
  • Търговия на дребно: следващо поколение разплащания, платформи за лоялност, мобилно и онлайн разплащане, виртуална реалност
  • Транспорт: услуги в сферата на транспорта, разплащане в превозното средство, нови форми на разплащания в обществения транспорт, самолетите, зоните за паркиране, както и при движение по магистрали и пътища с платен достъп
  • Идентификация: технологии за биометрична идентификация, предотвратяване на измами, идентификация на потребителите, идентификация на потребителите и устройствата

Visa си сътрудничи и с избран кръг от стартъпи в начален етап на развитие, като им предоставя възможност да работят в самия център за иновации. По този начин компанията ще наблюдава отблизо развитието на проектите и ще оценява по-добре приноса на стартъпите на всеки етап от процеса. Студиото за иновации ще демонстрира също и разплащания от бъдещето, разработени от Visa и партньорите й.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари