Visa позволява на клиентите на Wirex да извършват покупки с криптовалута от 61 милиона търговци

2
525

Водещата компания в областта на цифровите платежи Wirex бе добавена в европейската верига на платежния гигант Visa.

Според ексклузивното съобщения за пресата, платежният гигант Visa официално обяви, че е добавил в своята европейска мрежа лондонската разплащателна компания Wirex в качеството на основен партньор при криптовалутните разплащания.

В тези условия Wirex вече има право самостоятелно да издава карти Visa, да създава собствени по-иновационни продукти и да получава допълнителни лицензи.

Wirex вече работи съвместно с Visa в рамките на сключен дългосрочен договор. Клиентската база на Wirex в страните APAC и EEA включва над 3 милиона клиенти. На техните територии тези клиенти могат да използват картата на Wirex и с нейна помощ да използват както фиатни валути, така и криптовалута.

От 2019 година броят на поддържаните криптовалути борси в приложението на тази компания нарасна с 271%.

Ръководителят на криптовалутият отдел на Visa Кай Шефилд (Cuy Sheffield) заяви, че неговата компания се радва да работи съвместно с Wirex. Той добави, че благодарение на Visa, клиентите на компанията ще могат да извършват покупки с използване на криптовалути от 61 милиона търговци и ритейлъри.

Приложението на Wirex дава възможност на потребителите да търгуват с криптовалути. Освен това, в рамките на опцията Cryptoback, всеки клиент, който заплаща своите покупки с карта Wirex, получава кешбек в размер на 1,5% от покупката във вид на биткоини.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари