fbpx
23.8 C
София

Visa прави голяма крачка по пътя към криптовалутата

Най-четени

Visa в понеделник обяви, че сега ще позволи използването на криптовалута за уреждане на транзакции в своята платежна мрежа. USB Coin – стабилна криптовалута, подкрепена от щатския долар, ще се използва за уреждане на транзакции с Visa през блокчейна Ethereum, става ясно от прес съобщение.

Visa пилотира програмата Crypto.com и заяви, че планира да предложи USDC сетълмент на повече партньори по-късно тази година.

„Криптовалутните финтех компании искат и имат нужда от партньори, които могат да разберат техния бизнес и сложността на цифровите валути, както и възможностите, които се откриват при тяхното използване“, каза в съобщението Джак Форестел, изпълнителен вицепрезидент на Visa. „Съобщението днес бележи преминаването на основен крайъгълен камък в способността ни да отговорим на нуждите на финтех компаниите, управляващи бизнеса си в сферата на стабилните конвенционални валути, но имащи амбиции към криптовалутите, и наистина тази крачка и инвестиционна стъпка е продължение на това, което правим всеки ден, като улесняваме сигурно плащанията във всички различни валути по целия свят.“

Пилотната програма на Visa премахва необходимостта от конвертиране на дигиталните валути към конвенционални такива, поддържани от национални или световни банки, каквито са щатските долари, когато човек плаща за нещо, използвайки карта Crypto.com от Visa. Вместо това Visa ще урежда транзакциите с помощта на USDC.

От компанията заявиха, че включването на дигиталните валути към поддържаните и по-широко възприети средства за масови разплащания, би имало потенциала да премахне допълнителните разходи и сложността при транзакции по закупуване на стоки и услуги с криптовалута, като по този начин ще позволи на всички търговци и компании, опериращи с крипто валути да изследват нови бизнес модели в своите компании, без да е необходимо да запазват традиционните фиатни валути, за да обменят криптовалутите към тях, с цел да имат ликвидност и надеждност на средствата, които получават от своите потребители, тъй като Visa сега иска да даде възможност да бизнеса, да възприеме, че това е възможно и с криптовалутите, след отпадането на необходимостта от обмяна.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини