Visa пуснаха потребителска версия на дигиталния си портфейл

0
26

Преди известно време Visa представиха услугата V.me, която е подобна на PayPal на eBay или алтернативите на MasterCard или American Express. Хубавото на тази услуга е, че прави разплащането онлайн много по-бързо и лесно, защото единствената информация, която трябва да въведем, е потребителско име и парола. След въвеждането им, останалите полета, включващи адрес за доставка или номера на дебитната карта, се попълват автоматично.

Бета версията на V.me излезе още преди година, но първоначално тя бе насочена към търговците. Visa твърдят, че вече са регистрирали 23 онлайн търговеца, сред които Buy.com, MovieTickets.com и други. Сега от компанията пускат и потребителска версия на услугата, с която се надяват, че V.me ще започне да набира скорост на непрекъснато разрастващия се пазар за онлайн и мобилни разплащания.

Популяризирането на услугата ще бъде възложено най-вече в ръцете на банките. Някои от банките просто ще насочват клиентите си към използването на услугата, а други ще я интегрират в собствения си бизнес. Хубавото при V.me е, че ще е отворена, тоест, акаунтът ни ще може да бъде зареждан с пари от различни източници, сред които MasterCard или American Express.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари