VIVACOM и pCloud изненадаха специалисти и потребители с иновативен проект за българския пазар

10
393

Стартира първото по рода си партньорство на българския пазар – българският телеком VIVACOM и швейцарската компания за облачни услуги pCloud обединиха своето ноу-хау, за да предложат иновативна услуга, която дава достъп на потребителите до облачно пространство и ултрабърза интернет връзка. Водещата телекомуникационна компания и клауд компанията, лидер на българския пазар, представиха своето приложение VIVA pCloud, което дава достъп до 128 GB облачно пространство, като част от избрани планова от тарифните линии Smart и iTraffic. На клиентите на всички останали планове на VIVACOM, VIVA pCloud 128 GB ще се предлага с месечен абонамент от 2,99 лв./месец.

 

Сътрудничеството бе обявено официално днес след обсъждане на тема „Иновативни партньорства в ИКТ сектора“, в което участваха двете компании и медии от ИТ и бизнес сферата. Като основни мотиви за иновативното сътрудничество партньорите посочиха своята обща мисия да предложат неограничени възможности за комуникация на своите клиенти и да им предоставят достъп до техния виртуален свят, където и когато пожелаят.

„Партньорството ни с pCloud е поредното доказателство, че VIVACOM като модерна и отворена към иновациите компания е ориентирана към клиентите и се стреми винаги да им предложи точно това, което е най-необходимо и важно за тях“, заяви Стефан Хинков, старши мениджър „Услуги за частни клиенти“ във VIVACOM.

„Потребностите на съвременния човек, свързани с комуникацията и технологиите, не биха могли ясно да се разграничат, напротив, стават все по-тясно свързани. Приложението VIVA pCloud дава на нашите клиенти достъп до облачна услуга: повече място за съхранение и споделяне на снимки, видео клипове, музикални и други файлове, както и постоянен достъп до тях от всяко устройство и по всяко време“ – сподели Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud. „80% от случаите, когато човек изгуби информацията си, са: 44% – забравени смартфони, 25% – откраднати, и 31% – унищожени телефони. С VIVA pCloud нашите клиенти могат да избегнат всяка една от тези ситуации“, допълни още г-н Зафер.

 

Приложението може да бъде свалено от VIVA Apps на всяко Android устройство, a предоставеното пространство от 128 GB позволява на потребителите да увеличат паметта на телефона си до 16 пъти и да имат винаги свободно пространство за своите файлове. Клиенти със смартфони и таблети с различна операционна система могат да се възползват от услугата, след като свалят приложението от Apple AppStore и се регистрират преди това на сайта www.pcloud.com/vivapcloud. В 128 GB се побират 10 000 е-книги, до 60 000 снимки или до 30 000 любими песни.

Двете компании заявиха, че в зависимост от резултатите от сътрудничеството планират по-мащабно партньорство, насочено към решения за българския бизнес.

Новият пакет VIVA pCloud е достъпен от 15 февруари в търговската мрежа на VIVACOM.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Biser_TodorovAcTePuKcBackTrack5R3Светлин ЖелевeXceLLen7 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Biser_Todorov
Biser_Todorov

Една бърза сметка: Samsung 128GB micro SD Card EVO with Adapter, Class10, UHS-1 Grade1 струва 120лв и има гаранция 120 месеца. От друга страна предоставеното място в облака е същото за 3лв./месец. Ако човек си купи micro SD картата, ще я е изплатил за 40 месеца, и тя ще има гаранция още 80 месеца.
И най-важното: За поверителна информация, винаги човек ще знае къде се намира тя физически. За мен тази облачна услуга е безсмислена.

AcTePuKc
AcTePuKc

Да бяхте написали, че услугата струва 2.99 на месец ли какво 🙂
Щяла да ми се включи към сметката … и без това 50 лева за тоя дето духа хух … ай ще пропусна

BackTrack5R3
BackTrack5R3

Господин Желев каква сума ви заплати Виваком за тази публикация?
Тази планове за кой ли са?
https://www.pcloud.com/bg/cloud-sto...cing-plans.html
Защо не споменавате, че приложението не е подписано и може да създаде проблем със сигурноста на всеки андроид телефон?
Приложението е от неизвестен източник и се блокира инсталирането му за сигурноста на телефона!
Няма го в GooglePlay!
Скороста на ъплоад е доста трагично смешна бих казал.
Има в световен мащаб доста по-напреднали фирми и услуги в тази област.
Така,че хора мислете преди да правите нещо, за да няма после …

eXceLLen7
eXceLLen7

Е кво, да вадя тая карта всеки път, като искам да прехвърлям до лаптопи/телефони/даскало? А ако искам да споделя файл, през еконта ли да пращам картата? Ами, ако загубя картата, ще ми се възстановят ли файловете от гаранцията?

StefanG
StefanG

Не че си нямам място на телефона и на sdcard, но щом го предлагат като услуга, защо да не си направя бекъп на информацията и то автоматично и без да се занимавам повече. 128гб се активираха без проблеми при мен на smart M планa. :clap:

YnS
YnS

@eXceLLen7 – без да искам ти дадох минус 🙁 Иначе много ме изкефи коментарът ти 😀 :clap: :yanim:

desktop
desktop

vporn е на pcloud.

angelovarna
angelovarna

iCloud за iPhone ако си доплатиш може да си разшириш мястото срещу 1.90лв на месец до 50GB или срещу 5.90лв до 200GB (20лв – 1TB). ОС на телефона до такава степен е хармонизирана с iCloud, че почти няма да забележите разлика при работата с файлове от iCloud или от вградената памет на телефона. Правят се и автоматични бекъпи на: контакти, отметки, бележки, пароли на сайтове/мрежи и пр, снимки, мейл и социални акаунти, настройки, документи, инсталирани приложения (не самите приложения, а референции към тях), сейфове на игри, песни и т.н. Потребителя не бива занимаван по никакъв начин, че се налага бекъп… Виж още »