Vivacom купува „Нет 1“ и „КомНет“

16
5631

БТК става още по-голяма на тв и интернет пазара, защото ще купи софийските оператори „Нет 1“ и „КомНет София“. Сделката е поредната на новия собственик на българския телеком United Group, който през последната година купи и „Нова Броудкастинг Груп“ и вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщава capital.bg.

Финансови подробности не са обявени, а чрез сделката БТК ще окрупни позициите си на пазара за фиксирани услуги, където е лидер като доставчик на интернет, както и третият най-голям в сегмента за телевизионни услуги (след „Булсатком“ и „А1 България“). Сега с присъединените нови абонати на телевизия телекомът може да излезе и втори на пазара (поне според данните на КРС за 2019 г.).

За потребителите сделката ще доведе по-ограничен избор на тв доставчици в София. Естествено, ако КЗК я разреши, което вероятно ще стане, ако се съди по последните решения за медийните покупки на групата.

Нет1 е сред най-големите локални оператори на територията на София с 13-годишен опит в предоставяне на интернет и телевизия за домашни потребители, както и на интегрирани телеком решения за бизнес клиенти.

КомНет София доставя интернет и телевизия от ново поколение със собствена оптична мрежа от типа Fiber-to-The-Building (FTTB).

3.2 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари