2.4 C
София

Vivaldi замени Firefox като браузър по подразбиране в Manjaro Linux Cinnamon

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Vivaldi един от най-добрите браузъри за Linux екосистемата. Поради най-различни причини огромен брой Linux потребители преминават към Vivaldi, особено след излизането на Vivaldi 4.0

Интересно е, че сега този браузър се издига на ново ниво. Vivaldi заменя Firefox като браузър по подразбиране в Linux дистрибуцията Manjaro Linux (Cinnamon edition). Въпреки че версията Cinnamon е дело на голямата общност на отворения код, интересно е, че Mozilla Firefox дори бе премахнат от тази Linux дистрибуция.

В своето официално обръщение към потребителите, изпълнителният директор на Manjaro заяви:

„За да отделим повече внимание на Vivaldi, нещо което той напълно заслужава, аз реших да го направя браузър по подразбиране в нашата популярна версия Cinnamon Community Edition. С неговата забележителна скорост на отваряне на страниците, изключително богатите настройки и особено с това, по какъв начин се отнася към конфиденциалността на потребителите, според мен Vivaldi е идеалният вариант за Manjaro Linux“.

В тази Linux дистрибуция Vivaldi е с темата Manjaro-Cinnamon.

Да напомним, че този интересен браузър включва уникална функция за управление на разделите, интегриране на уеб приложения, електронна поща, календар, таймер, четец на RSS канали и още много други полезни функции. Vivaldi има добра защита на конфиденционалността на потребителите, интегриран блокатор на реклами и възможност за криптиране на синхронизацията.

 

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини