fbpx
-4.5 C
София

VMware: всеки пети разработчик има ясно разбиране относно политиките за сигурност, които трябва да се спазват

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Съгласно изследването на Bridging the Developer and Security Divide, възложено от VMware за определяне нивото на взаимодействие между ИТ-подразделенията, службите за безопасност и екипите от разработчици в процеса на прехода на организациите към модела за безопасност Zero Trust, повечето разработчици смятат (52%), че политиките за сигурност съдържат внедрени иновации.

В проучването участваха 1475 ръководители на ИТ-отдели и служби за безопасност. Както се оказа, само 22% от анкетираните разбират какви политики за сигурност трябва да спазват. Повече от една четвърт (27%) от анкетираните разработчици изобщо не участват при вземането на решения относно политиката за безопасност, въпреки че тяхната дейност влияе значително върху работата на компанията. Изследователите твърдят, че координирането на екипите за сигурност и екипите от разработчици може да ускори цикъла за създаване на софтуер.

73% от анкетираните смятат, че ръководството отделя по-голямо внимание върху укрепването на взаимоотношенията между екипа от разработчици и службите по сигурността, отколкото преди две години, въпреки че връзката им все още е напрегната. Повече от една трета от ръководителите (37%) смятат, че екипите в техните компании са неефективни в комуникацията по работните въпроси или не предприемат никакви стъпки за укрепване на връзката между службата за сигурност и екипите от разработчици, което се отразява негативно върху работата.

В същото време, повече от половината от анкетираните (53%) смятат, че услугите за информационна сигурност и екипите от разработчици ще бъдат обединени в рамките на следващите три години. Почти половината от участниците в проучването (42%) смятат, че през това време сигурността ще се превърне в неразделна част от процеса на разработка. Повечето хора вярват, че последователността в екипите позволява на компаниите да намалят екипните разногласия (71%), да разработят по-безопасни приложения (70%) и да увеличат гъвкавостта за внедряване на нови работни процеси и технологии (66%).

Това проучване показва, че има нужда от промяна относно възприятието за безопасността в компанията … Трябва да създадем култура, в която всички екипи да имат общи интереси, да постигат общи цели или ключови показатели и да говорят един и същ език. Когато ИТ, киберсигурността и екипът за разработка участват в процеса на вземане на решения, проектиране и внедряване, това е много полезно за бизнеса и ние трябва да го имаме предвид“, каза Рик МакЕлрой, главен директор по стратегиите за киберсигурност в компанията VMware.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Пенчо от Мездра
Пенчо от Мездра
2 месеца

VMware гласуват за ДБ, ходят на Прайда и всеки трети е с оцветена коса, така съм чувал, не знам.

Дария- Веган
Дария- Веган
2 месеца

Всички разработчици са тъкива смотльовци и олита, че едва ли един от тях може да има нормална комуникация или отношение с жени.Имам опит от първа ръка с такива те са абс.трагедия! Не ги знам какво правят или разбират от сигурност, но след като света тъне в вируси , рансъмуер и какъв ли не малуер то явно излиза ,че и там са пълна кръгла нула. Единственото ,което имат е надуто до небето самочувствие ,че те единственни на планетата изкарвали пари видиш ли и смятайки ,че парите им чинят нещо за нормалните жени.Т.е чепарите им ги правят хора. Ами в грешка сте… Виж още »

Creative Maybe
Creative Maybe
Отговор на  Дария- Веган
2 месеца

Ах , колко си жалка !

Old Programmer
Old Programmer
Отговор на  Дария- Веган
2 месеца

Въй, веганка се оплаква от милениали завършили софтуни и почнали работа на ишлеме в аутсорсинг компания.
А1 време си оправяхме сами комповете, дебъгвахме по цяла нощ да хванем критичен бъг и бирата я ползвахме като ободряваща напитка. А с мацките купонясвахме по рок клубовете. Не помня някой да си е връзвал езика задето общува с жена, а веганки за щастие тогава още нямаше 😀
VMWare са бившите Sciant – още се разправят вицове за тях в нета 🙂

Нови ревюта

Подобни новини