Лидерът в областта на софтуерната виртуализация VMware обяви тази седмица амбициозен план, чрез който компанията да спомогне в борбата с глобалните предизвикателства през следващите десет години чрез опит за изграждането на един „справедлив, устойчив и адаптиращ се към новите условия свят“.

„Тази година задълбочи в нас чувството, че трябва да побързаме с действията, насочени към предизвикателствата, които се изправят пред нас като свят и общество, така че ние си поставихме едни смели цели, които стоят в основата на бизнеса ни и ще имат силен отзвук“, сподели при представянето на новата стратегия на компанията изпълнителният директор на VMware Пат Гелзингер. „В много отношения, дигитализацията представлява гръбнака на този по-добър свят. Тя не само създава гъвкава световна здравна система, но също така и ни помага да преодолеем дигиталното разделение и щади природата на планетата“, допълва той.

Представянето на тази стратегия на VMware идва на фона на засилващ се натиск към големите американски интернет гиганти, като Facebook и Google, чиито действия и ефект от предоставяните от тях услуги върху политиката, обществото и околната среда, са повод за критика разследване на властите. Що се отнася до плана на VMware, то компанията заяви подобна амбициозна стратегия също преди преди пет години. Тя засягаше начините, по които технологиите влияят на хората и на света като цяло. Под мотото „Сила за добро“, компанията декларира пет основни цели, чието изпълнение ще преследва, като повечето от тях, допълват VMware, днес са постигнати. Този път, амбициите на компанията определено са по-големи от 2015. Става дума за 30 основни точки, разделени в три големи категории: доверие, равенство и устойчивост.

Първият основен стълб в тази философия на VMware, която те ще следват в следващото десетилетие се концентрира около сигурността и запазването на поверителността на информацията, като основна грижа. Това включва създаването на технологии, на които може да се разчита без притеснение във време, в които те стават все по-неразделна и неотделима част от живота ни. Що се отнася до четвъртия „стълб“ в настоящия план – равенството – VMware декларират, че до 2030 година се надяват да наемат поне по една жена на всеки назначен в компанията мъж и се надяват да имат до края на задалите си сами срок, повече жени и хора, които са членове на непредставени в момента общности в управлението на компанията. Освен това, компанията има за цел да обучи в получаването на дигитални и технически умения повече от 15 милиона човека до 2030 – много от тях ще са представители на маргинализирани общности, в които подобни умения е много трудно и даже невъзможно да бъдат придобити.

Устойчивостта като цел до 2030 година ще включва драстично намаляване на вредните емисии, идващи от инфраструктурата, която използват – от потребителската екосистема до веригата за доставки до операциите. Целта тук е нула въглеводородни емисии за операциите на VMware и намаляване с 50% до 2030 на базовата основа от 2018. VMware обещава също, че ще инвестира сериозни средства в изследването на възможностите за едно устойчиво дигитално бъдеще, като до края на поставения от тях срок, те ще получават 100% от изразходваната от тях енергия от възобновяеми източници.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари