VMware освобождава 800 човека, без това да засегне офиса в София

0
154


VMware обяви тази седмица, че ще съкрати 800 позиции като част от плана си за преструктуриране на бизнеса си, като компанията поставя акцент над ограничаване на дейността на облачното си звено vCloud Air. Стъпката на компанията е планирана за първата част на годината, като вече са започнали и първите съкращения, разбираме от множество коментари в TheLayoff.com.

InformationWeek напомня, че през декември компанията реши да не се възползва от ползването на Virtustream на EMC, а вместо това да развива бизнеса си vCloud Air, звеното, от което се стреми да се освободи понастоящем. Самите разкрития за освобождаването на девет процента от служителите им беше направено по време на редовния си финансов отчет. Запитан от един от акционерите на компанията защо вместо да свива vCloud Air звеното, VMWare не прави стъпки по засилване на позициите си на облачния пазар, изпълнителният директор на компанията Пат Гелзингър , заяви, че промените се осъществяват с цел фокусиране на звеното над доставянето на „високо дефиринцирани” услуги на клиентите на компанията, които включват доставянето на хибридни услуги по разширяване на дейта центровете и хибридните операции, както и към засилване на операциите, осъществявани по възстановяване на щетите от инциденти.

Освен това, започналите в началото на тази седмица уволнения са засегнали сериозно и Hosted UI звеното, съобщава ArsTechnica. Hosted UI е звеното в компанията, отговарящо за развитието на решенията за десктоп виртуализация Fusion и Workstation.

„VMWare загуби много качествени хора и ще чувства липсата им още дълго, докато не разберат какво са направили. Срам! Що се отнася до хората от нашия екип, то мисля, че всеки ще се справи със ситуацията. Някои от най-добрите компании в Силициевата долина са пълни с бивши служители на VMWare, много от тях бивши членове на Hosted UI, които ще се радват да работят отново със своите колеги”, написа на свой ред по повод настоящите уволнения, Кристиян Хамънд, бивш служител на компанията в Hosted UI.

VMware бяха придобити от американската корпорация EMC през 2004г., като три години по-късно те изнесоха 15% от дяловете на компанията на борсата, припомнят от Ars. Понастоящем EMC се намира в процес по придобиване от страна на Dell. Макар и да представя през годините добри печалби, цената на акциите на VMware паднаха след анонса за сделката през октомври.  Отчасти това се дължи на решението на компанията и EMC да отделят общия им проект Virtustream в отделна компания, както и това, че Dell може да решат да продадат дела на EMC във VMware, който се равнява на 80%, с цел да покрият отчасти разходите си по придобиването на EMC.

Допълнена информация (29.01.2016)

От българското представителство на компанията получихме официално становище относно новината: Преструктурирането няма да засегне работата и бъдещите планове на офиса на VMware в България. Екипът на VMware в България разполага с висококвалифицирани ИТ специалисти, които играят ключова роля в развитието на SDDC бизнес направлението и в разработването на най-новите решения на компанията. Амбицирани сме да продължим увеличаваме и развиваме нашия екип в България.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари