VMware продаде Protect на LANDesk

0
29

С промяна на своите прерогативи и бизнес фокус, компанията предлагаща решения в областта на виртуализацията и облачните услуги VMware реши да се раздели със звеното си Protect. Продуктовото семейство Protect ще бъде придобито от компанията предлагаща решения в областта на управлението на системи, безопасността, оценка на активите и др. LANDesk. Това съобщиха от VMware в съобщение в официалния блог на компанията днес.
Финансовите параметри по сделката не се съобщават, но според изявление от страна на купувача става ясно, че тя е била завършена вчера. Продуктовото звено Protect влезе в бизнес портфолиото на VMware през 2011г., когато компанията придоби Shavlik Technologies. Новината за продажбата на Protect идва след като през януари от VMware съобщиха, че планират съкращаването на 900 от своите служители с цел компанията да може да преорентира фокуса на работата си към бизнеси с по-висок потенциал, заради забавянето на растежа на доходността на компанията.

През март компанията продаде друго свое звено – SlideRocket – чиео облачно решение позволяваше на потребителите му да публикуват и споделят презентации.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари