VMware пуска издание за разработчици на „облачната” си услуга

0
16

Надявайки се да предизвика интереса на разработчиците към изграждане на „облачни” приложения, VMware пусна безплатна версия на пакета си, платформа като услуга (Platform-as-a-Service) Cloud Foundry, която може да работи на преносим или настолен компютър.

Идеята зад пакета, наречен Micro Cloud Foundry, е да предостави на разработчиците лесен начин за изграждане на Cloud Foundry приложения и да ги тестват преди да ги прехвърлят към същинска Cloud Foundry услуга.

Софтуерът елиминира много рутинни задачи по репликиране на „облачен” пакет локално, като напр. установяване на база данни или работа по конекторите на базите данни.

Cloud Foundry на VMware, дебютирал през април, е услуга, в която потребителите могат да внедряват приложения, базирани на Java и Java Virtual Machine.

С микро изданието разработчиците могат да пишат код в SpringSource Tool Suite (STS), който е базиран на Eclipse и да използват интерфейса на командния ред за да скриптират рутинни процеси. Достъпът до Micro Cloud Factory може да бъде осъществяван от други машини, през мрежа и това е предимство при съвместна развойна дейност.

Пакетът включва всички компоненти на пълнофункционалния Cloud Foundry – Java, Ruby on Rails, рамката Sinatra Ruby, библиотеката JavaScript Node.js, рамката Grails, MongoDB, MySQL и Redis. Бъдещите версии на пакета ще включват VMware vFabric.

VMware предлага Micro Cloud Foundry в пакет с виртуална машина – за VMware Fusion for Mac OS X и VMware Workstation и безплатен VMware Player за компютри с Linux и Windows.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за