VMware усилва защитата на виртуалните инстанции с AppDefense

0
62

По време на VMworld Europe 2017 в Барселона, виртуализационния гигант разкри нова технология за обезпечаване на сигурността на виртуалните машини и данните, които обработват. Анонсът на AppDefense беше направен лично от Пат Гелзингер, изпълнителен директор на VMware.

„Нуждаем се от нов подход към сигурността. Нуждаем се от технология, която да направи така че да правите нещата по-лесно“, обяснява той, разяснявайки силния акцент, който компанията поставя именно над сигурността.

Макар и сигурността да е областта, в която компанията да инвестира най-много, Гелзингер обяснява, че големите инвестиции не гарантират задължително успех. Така, VMware са решили да променят парадигмата и вместо да „преследват лошите“, при което инструментите за защита сканират постоянно за наличието на зловредна дейност, компанията променя този модел на „осигуряване на добро (състояние)“, при което AppDefense позволява на машината да се самообучава на своето собствено поведение и създава един „добър“ модел на поведение. При засичане на аномалия в това добро състояние, услугата засича бързо всяка една нежелана промяна и посредством автоматизирана реакция предотвратява последващи щети.
„Растящата честота и цена на инцидентите в сигурността сочи, че си имаме работа с един фундаментален пропуск в защитния модел, който се фокусира единствено над преследването на заплахите“, добавя на свой ред вицепрезидентът по сигурността Том Корн.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари