Volvo започва продажбите на електрически товарни автомобили в САЩ и Канада

3
770

Моделът VNR Electric е разработен и произведен специално за северноамериканския пазар. Масовото производство на електрическите товарни автомобили започва в началото на 2021 година във фабриката на Volvo във Вирджиния. Ще се предлагат три конфигурации: електрически камион и два влекача с различни размери.

Още в началото на тази година Volvo Trucks съобщи за началото на тестовете на електрическите товарни автомобили VNR Electric по пътищата на Калифорния. Тези камиони транспортираха товари от оживените пристанища на Лонг Бийч до логистичните центрове в Южна Калифорния. През тези месеци бяха събрани достатъчно данни за възможностите на този вид транспорт и за начините за неговото подобряване. В Калифорния се използваха 50 електрически камиона VNR.

В анонса на Volvo се казва, че компанията ще предлага камион с тегло 15 тона и два влекача с тегло 30 и 37 тона. Известно е, че единият от акумулаторните блокове е с капацитет 264 KWh, осигуряващ пробег до 240 км. Зареждането на този блок до 80% става за 70 минути на станциите с бързо зареждане. Използва се електрическо задвижване с мощност 455 конски сили и въртящ момент 5492 Nm.

Електрическите товарни автомобили VNR Electric в началото ще се използват само за регионални и местни товарни превози. Президентът на Volvo Trucks North America Петер Воорхове заяви, че неговата компания предлага цялостен сервиз за целия жизнен цикъл на новите електрически товарни автомобили.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари