Volvo обяви цената на електромобила Polestar – главният конкурент на Tesla

2
6442

Polestar 2 е първият изцяло електрически автомобил на Volvo Car Group и ще се продава в САЩ при цена $60 000. За тези пари купувачът получава Android Automotive, двигател с мощност 408 конски сили и акумулаторен блок осигуряващ пробег от 443 км. Лизинговите условия ще бъдат обявени по-късно.

Преди повече от една година брандът Polestar, който е част от Volvo Car Group, представи стилен електрически седан от луксозен клас и започна неговото масово производство в Китай. Още тогава бе ясно, че компанията го позиционира като директен конкурент на Tesla Model 3.

Цената за САЩ е $59 900, съобщи Engadget. Поръчките се осъществяват онлайн. Първите демонстрационни магазина ще отворят врати първоначално в Западното крайбрежие през това лято.

Трудно е да се каже дали Polestar 2 ще стане убиеца на Tesla Model 3. Все пак разликата от $20000 е твърде съществена за този клас автомобили. При това техническите характеристики са аналогични: акумулаторни блокове с капацитет 78 KWh осигуряват около 420 километра пробег с помощта на електродвигател с мощност 408 конски сили.

Ако добави още $4000, клиентът получава кожен интериор, за за още $1200 – 20-инчови джанти. Същата е и цената за цвят металик. За китайския пазар се подготвя бърз състезателен модел, който струва $5000 повече.

Polestar 2 е първият автомобил, в който се използва информационно музикалната и развлекателна система Android Automotive, работеща под управлението на Android 10. Същата система започнаха да вграждат в своите автомобили General Motors и алиансът Renault — Nissan — Mitsubishi.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари