Изпълнителният директор на Volvo Хакан Самуелсон сподели, че сегашното поколение дизелови двигатели в колите на шведската компания е последното, след което се фокусират над електрическите возила, предава electrek. Той не пропусна да изкаже благодарност към Tesla, които са предизвикали търсенето на електрически коли.

Volvo преследва агресивно плана си да пусне в производство първата си електрическа кола през 2019г, а ценовия ѝ диапазон да е в границите от $35 000 до $40 000. Автомобилите ще се произвеждат в Китай и ще се продават по цял свят. Автомобилите ше бъдат създавани чрез платформата на компанията Modular Electrification Platform (MEP), чието развитие ще е от стратегическо значение за скандинавския производител и прехода му от дизелови към зелени двигатели. В интервю от тази седмица за немския „Алгемайне Цайтунг“, Самуелсон потвърди виждането си, че според него, днес пазара вече няма смисъл да инвестира в дизелови двигатели.

Планът за спирането на използването на дизелови двигатели в колите на Volvo може да се очаква от 2023г. Това е допълнение към първоначално обявената стратегия на компанията, която заяви по-рано, че цел е производството на един милион електрически коли до 2025г.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

4 коментара за "Volvo се отказва от дизеловите двигатели"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dis
Dis

Автомобилите ще се произвеждат в Китай

006219
006219

Китайче(plug in hybrid) – 249 000 лв

volvocars.com/bg/ценови-листи

€ по € проекти
€ по € проекти

Китай е произвежда 60% от БВП на света(и 85% от стоките)
Просто ЕС е забравила да го каже.

А95
А95

Volvo принадлежи на Китайците какво очакваш