Още миналата година шведският бранд Volvo заяви, че от 2019 година прекратява производството на дизелови и чисто бензинови автомобили. Компанията се концентрира само върху хибридните и дизеловите автомобили.

Сега шведският бранд отива по-далече и заяви, че сегашното поколение двигатели с вътрешно горене ще бъде последното. Volvo повече няма да се занимава с разработването на нови ДВГ.

Това бе официално обявено от ръководителя на Volvo Хакан Самуелсон по време на пресконференция в Стокхолм. Това не означава, че Volvo ще остане без двигатели с вътрешно горене. И след 2019 година, в продължение на около 7 години, компанията ще произвежда хибридни автомобили с ДВГ плюс електрически двигатели.

В новите автомобили ще се използват предишните, проверени с времето бензинови двигатели. Просто Volvo повече не възнамерява да влага парични средства в разработването и произвеждането на нови ДВГ, понеже през следващите 10 години се очаква пълния отказ от тези двигатели.

През периода от 2019-2021 години компанията възнамерява да предложи на пазара пет електромобила с бранда Volvo. Още два ще бъдат подготвени от отдела Polestar.

Към 2021 година Volvo възнамерява да представи комерсиална система за автоматично управление, базирана на NVIDIA Drive PX2, а към 2025 година компанията възнамерява да продаде не по-малко 1 милиона от тези системи.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
11 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
КРИСБиткойн = Балон = ПирамидаИвананонименroot Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Дизел
Дизел

„прекратява производството на дизелови и чисто бензинови автомобили. Компанията се концентрира само върху хибридните и дизеловите автомобили.“ Нещо с дизеловите не става ясно…

Кольо
Кольо

Тия не са уред с главния във Волво. Вярно, че дизела използува по-малко гориво и е не лош асистент за хибридните автомобили, ма пък точно дизела най-много го бройкат еколозите, щото изхвърля значително повече сажди от бензиновия ДВГ и именно с дизеловите автомобили основно стават скандали с разни манипулирани параметри…

Пенчо
Пенчо

И кво разправяш, ти си по-умен от разработчиците на Волво и много ги разбираш нещата…..Типичен балкански манталитет-„всичко знам, всичко мога“.Поинтересувай се малко повече за това, кое замърсява повече атмосферата, ама почети, а не да слушаш приятелчетата ти от Перник….

Кольо
Кольо

Кажи му Пенчо и се наплюнчи преди да го използваш. Да, смятам че пичовете от Волво, са зараза в главите.

Иван
Иван

Не точно мамин… смятай „това“ (каквото и да е то, че писаницата ти е меко казано неясна) по отношение на твоята глава с която иска ти се, но като Ви чета и двамата, не можеш да се мериш с Пенчо.
Ха със здраве.

Тахтун
Тахтун

Ако не си разбрал – лошото на дизеловите ДВГ е не толкоз в саждите (те се блокират много успешно от DPF), а в азотните окиси, заради които се налагат големите санкции.Но Мазда преодоляха и това със Skyactive ДВГ , които са с променлив коефициент на сгъстяване и покриват без усилие евро5!

Иван
Иван

Тъй-тъй, но аз не съм видял из Европа дизелов автомобил който да не смърди на гадост, а тези които не оставят облаци от сажди са единици, независимо от номера на ЕВРО х стандарта си. Наистина европейските производители прекалиха с употребата на дизеловите двигатели. Действително Европа е доста замърсена в сравнение със Северна Америка например или Япония – очевидец съм.

909
909

Съседът миналан година си купи нов бус мерцедес
и като отворихме да видим двигателят
съседът щеше да получи инфаркт
на двигателят с големи букви пишеше RENAULT
Беше купил рено на двойна цената за мерцедес.

Мерцедес има 10 г. с рено за двигатели .
BMW има 10 г договор-ситроен с пежо за двигатели

Германците смятът че след 10 г(2024) няма да има ДВГ.

808
808

що, ако сложиш на едно рено емблема от мерцедес ще караш ли мерцедес :)))

КРИС
КРИС

Ти откъде ще разбереш ? Каква мислиш е тайната на Мерцедес. Само в твоята глава. Ваички показатели са същите и по-добри, по технологични и по-евтини. Защо мислиш га праят от Мерцедес? Щото са нерентабилни няма идеи и нововъведения . Има дегектиращи сложнотии. Те обаче нямат против да сисе получават печалбата, като има балами да им я дават..

Евреин
Евреин

Една кола не е само двигател. И АйФон ползва дисплей от Самсунг, но АйФон не е Самсунг телефон.

root
root

Успех!! на айфон-я само лепенката с версията се произвежда от китайско подразделение на apple.. всичко друго е на други фирми.. не само дисплея е на самсунг..

909
909

Двигателят върви в комплект със скоростна кути/съединител/дефернциал…

Хубаво щеше да е да
сложиш на трабанче скоростн кутия от ford wrc.

Така че си е купил рено със седалки на мерцедес на двойна цена;
щеше за тия пари да си купи 2 нови буса рено
ама заблудата за германското още седи.

Като писа някой скоро за
НОВИЯТ орel cross(вече пежо)
дето гори повече от 20 годишен хибрид на тойта приус.

Евреин
Евреин

Живееш в някоя друга година.

the professor
the professor

че те какви двигатери разработват… те ползват на рено…

анонимен
анонимен

Сега вече и официално. Край на разработките, в следващите 10 години ще използваме вече доказалите се двигатели.
Сякаш от 70 години не правят това!!!
Е да смениха карбуратора с инжекцион, ама какво друго?

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Прогресивните шведи отново са първи. Първи напълниха страната си с негри и араби. Първи започнаха да обучават децата си в детските градини на ЛГБТ ценности и да обличат роклички на момчетата. Първи са по-кръвосмешения и инцест в Европа. По всичко личи че ще са и първите отказали се от ДВГ.