fbpx
-0.8 C
София

W3C смята, че стандартът HTML 5.0 ще бъде финализиран през 2014 година

Най-четени

World Wide Web Consortium (W3C) е организацията, която управлява стандартите в световната мрежа и следи да има някакъв ред в тази сфера. W3C отговаря и за финализирането на стандарта HTML 5.0, който трябва да бъде окончателно ошлайфан до края на 2014 година, съобщи Neowin.

От новия доклад на консорциума става ясно, че до края на 2014 година ще бъде приета последната версия на стандарта, която ще бъде затворена за по-нататъшни нови функции и единствените промени ще бъдат за отстраняване на грешките. Спецификациите в HTML 5 Candidate Recommendation ще трябва да бъдат въведени в браузърите, които искат да претендират за пълна поддръжка на новия стандарт.

Ако бъдат открити елементи, които са нестабилни или създават проблеми в сигурността ще се пристъпи към тяхното изрязване и оставяне за доработка във версия 5.1 на HTML. Тя от своя страна трябва да бъде финализирана през 2016 година.

Междувременно активната разработка продължава, а новите елементи ще бъдат преместени към HTML 5.2. По същия начин ще се процедира с 5.3, 5.4 и т.н.

За ускоряване на развитието на HTML 5 помогна премахването на някои елементи от сорта на Web Workers и WebSockets, които бяха извадени и сега се приемат за напълно независими и отделни спецификации.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Now
Now
9 години

[color=black]Крайно време беше да се спрат с нововъведенията в[/color] [color=black]HTML5[/color][color=black] и да публикуват стандарта като финална версия. Не че в момента не става за използване, просто много хора чакат да стане финална, за да преминат към нея. А реално философията на HTML5 е съвсем друга и по-точно да се пуска в експлоатация от draft.[/color]

Нови ревюта

Подобни новини