Nuro, компанията за доставки със самоуправляващи се превозни средства, основана от двама бивши инженери на Google, ще разшири пилотната си услуга за доставки с роботи в Хюстън, щата Тексас. Walmart ще обслужва клиентите си чрез нея.

Компанията доставя покупки в града със своите автономни возила Toyota Prius от март.

Сега обаче ще се тества прототипът R2

В следващите месеци, клиентите на Nuro, които са се записали за новата услуга, може да получават доставки от Walmart. Единият вариант е да бъдат обслужвани от модифицираните коли Toyota Prius. Другият вариант е да ползват огромната автономна „кутия за обяд“ R2. Услугата ще стане налична за всички останали през 2020-та.

Nuro е една от малкото компании, които работят с напълно безпилотни коли по публични пътища.

R2 е наполовина по-малко широк от компактен седан и по-къс от повечето коли. Компанията ще увеличи модифицираните автомобили за доставка до 50. Те ще работят в Калифорния, Аризона и Тексас с помощни водачи зад волана. Целта е да се събере информация, която да се вкара в алгоритъма за машинно обучение на роботите.

Тъй като R2 не разполага с място за водач, информацията се събира от коли, които карат зад рободоставчиците, както и с различни отдалечени технологии.

Бихте ли се възползвали от подобна услуга за доставка?

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари