Walmart

Съвсем скоро Walmart ще използва роботи, които ще пакетират онлайн поръчките на клиентите. Специално за тази цел компанията разширява един от своите търговски павилиони в Салем с площ от 1858 квадратни метра. Там ще бъдат поместени роботизирани колички и стотици най-разнообразни стоки.

Роботизираните колички бързо ще се придвижват в павилиона, ще намират поръчаните от клиентите стоки и ще ги доставят на едно от четирите места са пакетиране. Там хора ще проверят поръчката и окончателно ще я пакетират.

Новата роботизирана система на Walmart се нарича Alphabot. Тя е създадена съвместно с масачузетския стартъп Alert Innovation.

Роботизираната система ще даде възможност на служителите на универсалния магазин да отделят повече време на продажбите и качеството на обслужване. Тя ще освободи хората от рутинните, монотонни и физически тежки действия.

В рамките на пилотния проект ще могат да се поръчват повечето стоки на Walmart. Той ще бъде използван за да може по-добре да бъде изучена новата технология и да се обмисли модифицирането на шопинга.

И още, за онлайн купувачите на Walmart в град Финикс, Аризона, ще бъде достъпна още една роботизирана услуга. Докато избраното се пакетира, безпилотните автомобили Waymo ще вземат клиентите, ще ги транспортират до магазина, а след това ще ги връщат обратно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари