Walmart, Microsoft и Honda съвместно инвестират $2,75 милиарда в автопилота Cruise

2
340

Американският стартъп Cruise, който е дъщерна компания на General Motors, успешно привлече $2,75 милиарда финансиране от търговския гигант Walmart, от софтуерния гигант Microsoft и от японския автомобилен гигант Honda. Получените инвестиции ще ускорят комерсиализацията на автопилота Cruise и на автономния електромобил Origin. Microsoft ще представи на стартиращата компания своите нови софтуерни технологии, Walmart ще даде на Cruise своите нови проекти, а Honda възнамерява да интегрира този автомобилен автопилот в своите бъдещи автомобили. Reuters допълва, че след последния кръг от финансиране пазарната капитализация на GM Cruise е достигнала $30 милиарда.

По всичко личи, че най-голямо влияние на бизнеса на Cruise ще окаже Walmart. Тази компания обещава да се възползва от технологиите на стартъпа в няколко от своите стратегически важни области. Така например Cruise ще автоматизира логистичните мрежи на Walmart и ще намали необходимостта от използването на хора шофьори или най-малкото ще намали тяхното натоварване.

Microsoft ще помага при разработването на софтуера на автопилота. Cruise ще получи разширен и приоритетен достъп до облачните технологии Microsoft Azure, както и допълнителни програмни библиотеки и бази данни за обучение на използваните алгоритми с елементи на изкуствен интелект. И още, сървърите на Microsoft ще обработват данните от тестовите автомобили с технологиите на Cruise и ще опрости масовото разпространение на новата технология.

 

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари