Warner Bros готви филм по World of Warcraft

15
25

В интервю за New York Times, маркетинговият директор на Blizzard Entertainment Пол Самс, обяви планове на компанията да филмира може би най-успешната MMO игра в света – World of Warcraft. Проектът е възложен на продуцентнското студио Legendary Pictures, което е част от Warner Bros и стои зад филмите ‘Batman Begins’ и ‘Superman Returns’. Засега все още не е ясно кой ще седне на режисьорския стол.

“В Blizzard се опитваме да създаваме големи, епични, завладяващи игри. И ако съдим по реакциите на играчите и критиката, се справяме отлично”, сподели Самс. “Ето защо се надяваме в бъдеще да правим едни от най-добрите филми. Мисля, че с помощта на страхотния екип на Legendary Pictures, World of Warcraft ще бъде именно такъв. Бихме искали филмът да стигне и допадне не само на геймърите, а и на всички останали, които дори не са виждали играта”.

Към днешна дата World of Warcraft е най-популярната MMO ролева игра в света, чиито сървъри приютяват повече от 6 милиона абонати, които ежемесечно изплащат на създателите такса в размер на 15 щатски долара.

Източник: Headoff

СПОДЕЛИ
Предишна новинаBlackICE 3.6 cpf
Следваща новинаНов 19 инчов лаптоп от Alienware

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

15 коментара за "Warner Bros готви филм по World of Warcraft"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка