Waymo анонсира таксиметрови услуги с роботизирани автомобили без водачи

6
399

В роботизираните таксита на Waymo в щата Аризона няма да има водачи, които да поемат управлението в критична ситуация, а само пътници. Писмата, обозначаващи началото на ерата на безпилотния транспорт, изпратени от Waymo на всички потребители, използващи приложението за извикване на безпилотни таксита в предградията на Финикс е озаглавено по следния начин:

„Изцяло автономните автомобили на Waymo вече са на път“.

По този начин ръководството на компанията предупреждава своите клиенти, че при поръчване на такси може да пристигне безпилотен автомобил.

Досега по време на тестовете и при осъществяване на таксиметровите курсове, зад волана на робомобилите Chrysler Pacifica винаги имаше човек, който контролира работата на автопилота. Но явно вече отпада необходимостта от човек зад волана.

Ако след извикването на такси, при клиента пристигне роботизиран автомобил, то той ще види специално съобщение в приложението на Waymo за мобилни устройства, се казва в писмото.

„Можете да се насладите на пътуване в пълна самота. Както винаги, ако имате въпроси или искате помощ по време на пътуването, достатъчно е да натиснете специалния бутон в робомобила или да използвате съответния раздел на приложението“.

Waymo започна да тества технологията за автономно шофиране още през 2009 година, когато бе все още проект на Google. Оттогава компанията непрестанно развива и усъвършенства своите електромобили.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
JITG
JITG

Преди 6 месеца :

Въпреки големите надежди,
автономните автомобили са „надалеч в бъдещето“

JITG
JITG

B нaй-близĸo бъдeщe ce oчaĸвa пpoфecиятa „шoфьop“ нaпълнo дa изгyби цeннocттa cи. Mилиoни paбoтни мecтa нa тaĸcимeтpoви шoфьopи, тиpaджии, paзнocвaчи нa cтoĸи и мнoгo дpyги, щe бъдaт лиĸвидиpaни.

Капитализъм
Капитализъм

They took our jobs.

Dim
Dim

Може би си прав, но това може да стане само в най-„културните“ държави. В Бгто бързо ще ги откажат от автономията, чрез спукани гуми, боя по камерата, счупени стъкла, заклещване между кофи за боклук и още многобройни варианти, сещаш се нали?

berg
berg

у нас климато не позволява.

Шишо
Шишо

брей… цивилизация! а де е русията? де е българия с народеца дето толкова обича русията?