Wells Fargo: „През 2020 година започва златната ера на банковите технологии“

3
345

През последните 30 години банките буквално буксуваха в сравнение с другите сектори на икономиката. Но с началото на 2020-те години благодарение на масовата интеграция на нови технологии, те ще станат изключително успешни, особено в сравнение с изтеклите досега години. Това е мнението на финансовия експерт Майк Майо. Сегашният ръст от един и половина пъти в цената на акациите на банките е само началото.

Старшият банков аналитик на компанията Wells Fargo Майк Мейо прогнозира, че банките ще извлекат колосални продажби от от внедряването на най-новите технологии, най-вече в анализа на рисковете и чрез намаляването на разходите. На повърхността този бизнес изглежда скучен и тромав, а и освен това, през последните 30 години цената на акциите на баките растеше по-бавно от ръста на пазара, но сега буквално пред нашите очи всичко се променя. Експертът заяви това в интервю за телевизионния канал CNBC в предаването Бързи пари.

„Съвременните технологии пораждат нови възможности. В банковия сектор започва многогодишен тренд за повишаване на ефективността и получаването на по-високи печалби при по-малък риск. Но засега това не се дооценява на Уолстрийт“ – уверен е Майо.

Сега започналото десетилетие експертът нарича „крещящите двадесетте“ за банките – аналогично на 1920-те години на САЩ, когато икономиката и културата процъфтяват.

Майо е уверен, че този сектор на икономиката ще се възроди. През 1990 година банките изхарчиха много средства за сливане и консолидация. 2000-те години завършиха с глобална криза, а 2010-те години станаха десетилетието на възстановяването и едновременно с това, години на твърда регулация, която направи бизнеса по-надежден, но едновременно с това ограничи печалбите.

През изтеклите десетилетия цената на акциите растяха средно с 20% по-бавно от ръста на пазара, но сега всичко се променя.

„През 2019 година ценните книжа на Citigroup, Bank of America и J.P. Morgan Chase поскъпнаха съответно с 53%, 43% и 42%. И това е само началото“ – уверява старшия аналитик на Wells Fargo Майк Майо, като едновременно с това препоръчва на инвеститорите да се придържат именно към тези финансови институции.

Неотдавна Майо повиши целевата оценката на цената на акциите на тези банки. Експертът нарече J.P. Morgan най-добрата в този клас, за Citigroup каза, че е любимата банка на експертите.

„Те нямат големи разходи, а освен това тези банки купуват много акции. Продължаващите реструктуриране и оптимизация на персонала правят целия бизнес много по-устойчив“ – каза още Майк Майо.

Но експертът добавя и нещо друго: всички тези прогнози ще се сбъднат, ако няма нова финансова криза. Той предупреди, че инвеститорите трябва да са много предпазливи от възможността за възникване на рецесия и нова финансова криза в най-близко бъдеще.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Bitcoin
Bitcoin

Wells Fargo now says it has found a total of up to 3.5 million potentially fake bank and credit card accounts.

W.F. под натниска за печалба на Уорън Бъфет направила 3,5 милона фалшиви сметки за да източва парите на хората ти препоръчва да купуваш акции на банки е все едно левак хапръц да препоръчва на футболисти да си оставят парите в бyкл(ук)банк;

ЦВ фараон : клиентите са ни скъпи когато съм в белград.

:(.
:(.

Доукрасяват си текста както руститутла статия в Бултаймс. Банките има кой да ги наглежда, ти вземи се ограмоти кое е фалшива новина и кое не, че чейндж бюрата скоро рубли няма да приемат.

Buffett
Buffett

Wells FRAUDgo