Western Digital отдавна предлага най-разнообразни решения за локално физическо съхранение на данните, подходящи за създаване на архиви и хранилища. Благодарение на новата придобивка, WD ще започне да предлага и облачни услуги за съхранение на информация.

Компанията Western Digital обяви, че е закупила Upthere, която е известна със своите приложения за синхронизация на данни и фотографии между различните компютърни устройства. WD възнамерява да усъвършенства и развива онлайн услугата.

Upthere бе основана през 2011 година, но първото си приложение представи на широката общественост едва през 2015 година. Оттогава на практика няма никаква информация за тази компания. Основното приложение на Upthere обещава лесен процес на синхронизация на файловете, съчетан с търсене. На този пазар конкуренцията е голяма, като подобни услуги предлагат Google, Apple, Microsoft и други.

След закупуването Upthere ще продължи да работи, но в рамките на Western Digital и ще продължи да развива своите нови алгоритми, функции и продукти. Засега няма информация, дали ще бъде осъществена интеграция на софтуера на Upthere и хард дисковете на Western Digital, както и с другите устройства на компанията за съхранение на данни. Засега Western Digital се ограничи само с изявлението, че Upthere ще подобри портфолиото с нови облачни решения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари