fbpx
7.8 C
София

Western Digital трябва да плати на Seagate обезщетение от 525 милиона долара

Най-четени

Частен арбитър нареди на Western Digital да преведе на Seagate внушителната сума от 525 милиона долара, като обезщетение за нанесени щети. Двете компании, които са добре познати по света със своите хард дискове, потърсиха арбитър в щата Минесота, за да разрешат неразбирателствата помежду си, предаде Tech Spot.

От Seagate обвиниха Western Digital, че по неправомерен начин са се сдобили с техни търговски тайни и конфиденциална информация. Това е станало благодарение на некоректен бивш служител на Seagate, който е издал на Western Digital всичко, което знае. Повече подробности за характера на информацията не са известни, но от Western Digital отричат да е ставало нещо подобно и ще обжалват решението на частния арбитър.

„Не виждаме никаква законова основа или някакви факти, които да позволяват на арбитъра да определи обезщетение с подобен размер. Вярваме, че компанията ни винаги е действала законно и ще направим всичко възможно да оспорим наложената сума.”, е заявил Джон Койн от Western Digital.

Койн е уточнил, че въпросните 525 милиона долара няма да попречат на операциите на компанията или на планираното придобиване на Hitachi GST, което ще струва 4.3 милиарда долара. То трябва да бъде финализирано съвсем скоро.

В момента има глобални затруднения в доставките на хард дискове, които са породени от големите наводнения в Тайван. Затрудненията на Western Digital, причинени от природното бедствие, са доста по-големи от тези на Seagate.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
flare
flare
10 години

Вероятно повече от WD. М/у другото аз ползвам няколко външни устройства на WD и съм особено доволен от тях.

sliderum
sliderum
10 години

А на частния арбитър SG колко е обещала като „процент от сделката“, за да отсъди в тяхна полза?

Нови ревюта

Подобни новини