WhatsApp иска да промени начина, по който използваме гласови съобщения

0
322

WhatsApp скоро ще ви позволи да превъртате в гласови съобщения, за да спестите време и вече знаем как ще изглежда интерфейса на приложението за това.

Когато потребителите не използват WhatsApp за видео разговори, обикновено си разменят текстови съобщения, изображения и други файлове. Понякога обаче забравяме, че приложението, както и почти всички свои съвременници, притежава възможност и за изпращане на кратко аудиосъобщение под формата на запис. Тази функция е чудесен начин да избегнете дългото писане и значително ускорява нещата за човек, който има много слова за изказване – така че WhatsApp предприема стъпки, за да подпомогне именно тези потребители и да улесни и получателите.

Благодарение на проучванията на WABetaInfo, от известно време знаем за предстояща функция за промяна на скоростта на възпроизвеждане на аудио съобщенията (а вероятно и на видеоклиповете) в WhatsApp. Но макар да сме виждали препратки към тази бъдеща опция в предишни компилации на приложението, не сме имали представа как тя ще бъде внедрена.

Във версия 2.21.6.11 на приложението WhatsApp Beta за Android получихме хубав поглед към бъдещето и виждаме как ще изглежда функцията за промяна на скоростта на възпроизвеждане в приложението. От показаното досега можем да видим, че потребителите ще имат опция да избират между три различни скорости на възпроизвеждане на съобщенията – 1x, 1.5x и 2x.

Както става ясно от споделените екранни снимки, които WABetaInfo сподели в социалните мрежи, регулирането на скоростта на възпроизвеждане изглежда невероятно просто. Когато получите аудио съобщение, ще трябва просто да го докоснете, за да превключите между различните опции за скорост.

Ако някога сте получавали съобщение от човек, който традиционно има флегматичен стил на говорене, или от такъв, който винаги художествено разкрасява разказа си, или просто сте бързали, вероятно бързо се досещате за какви ситуации ще бъде полезна тази функция.

В момента функцията не е достъпна и е видима единствено в кода на бета версията на WhatsApp за Android, но почти сигурно ще бъде включена и във версията за iOS. Това, което обаче не знаем, е кога тя ще стане достъпна за широката потребителска аудитория. Може да е само въпрос на дни или седмици, но ще трябва да изчакаме, за да разберем със сигурност.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари