WhatsApp и Instagram вече ще включват Facebook в името си

4
850

Може би за много малко хора има значение чия собственост са Instagram и WhatsApp – мрежи, поддържани от една компания. За Facebook обаче има значение да ви каже, че именно Facebook притежава двете приложения и каквото правите в тях, преминава през тази компания. Затова много скоро брандовете ще променят името си на „Instagram from Facebook“ и „WhatsApp from Facebook„. Информацията бе публикувана тази седмица от представители на социалната мрежа.

Facebook сподели пред The Information: „Искаме да направим по-ясни продуктите и услугите, които са част от Facebook„. Фактически приложенията няма да променят измяната си на вашия начален екран на мобилното ви устройство или РС. При изтеглянето им от виртуалните каталози обаче ще виждате бранда на Facebook на техните страници. Подобно нещо се случи и с една от последните придобивки на Facebook – Oculus.

Ходът беше отдавна очакван – блогърката Джейн Мачун Уонг коментираше за него в Twitter още през март. Все още не е ясно дали компанията е принудена да постъпи така от разследването на FTC, която обвинява Facebook в монополизиране на медията след закупуването на тези компании. Не че Цукърбърг би бил кой знае колко засегнат от това. Промяната на името няма да направи приложенията повече или по-малко популярни, в най-лошия случай би подтикнала потребителите да са по-внимателни за своята сигурност. Не е ясно точно кога Facebook официално ще промени наименованията на услугите. Вероятно компанията ще го направи неочаквано и незабелязано.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Verm
Verm

Преди две години замених WhatsApp с Telegram и съм изключитлно доволен от решението.
Писна ми от този Facebook монопол и изкачащите отвсякъде реклами.

Артьом
Артьом

Съгласен. Телеграм е заместител на доста шитни.

Threema
Threema

Threema

Ало, fake news
Ало, fake news

Хората всячески напускаха Фейсбук заради това, че е сварталище на фалшиви новини, тролове и хейт и искаха просто да си пускат снимките в Инстаграм, където средата не е така токсична, а лелките с тъпите си игри не им пращат покани за колаж „каква зодия сте“ и тем подобни.

Много лоша идея откъм брандинг, но май ще го направят, защото искат да обединят всички системи за съобщения, FCC ще ги погне, това е тотален антитръст.