WhatsApp планира да въведе видеа и снимки за еднократно преглеждане

0
117

WhatsApp се готви да представи нов инструмент, който ще позволи на потребителите да изпращат самоунищожаващи се видеоклипове и снимки на техните контакти. Чат приложението вече предлага функция за изчезващи съобщения, а бъдещите версии на приложението продължават тази възможност, започвайки да предлагат и самоунищожаващи се съобщения, съдържащи мултимедия.

Знаем, че WhatsApp работи по тази функция още от септември 2020 , когато изследователите от популярния портал WABetaInfo откриха скрити улики в кода на бета версията на приложението. Сега същите те намериха нов код, който представлява екран за добре дошли в приложението, който обяснява на потребителите как точно ще работи инструментът и какви са неговите ограничения.

Според съобщението, което ще се появява на екрана на потребителите, когато функцията бъде въведена публично, получателите ще могат да отварят изчезващи изображения и видеоклипове само веднъж, преди да бъдат изтрити, досущ като в личните съобщения в Instagram. Потребителите обаче ще могат да правят скрийншоти, докато медията е отворена, като на този етап не е ясно дали отсрещната страна ще получи известие, че изпратените самоунищожаващо се видео или снимка са били скрийншотнати. Преди време от WABetaInfo спекулираха, че WhatsApp може да забрани възможността за правене на екранни снимки, но сега изглежда, че това не е предвидено.

Кога да очакваме?

Новата функция все още не е достъпна за тестване в WhatsApp Beta, но фактът, че изобщо се намира в кода на приложението, предполага, че функцията може да е почти готова за пускане. Не можем да кажем кога точно тя ще се появи за потребителите, но всички заинтересовани и ентусиасти могат да получават първи новите функционалности на приложението, като се присъединят към програмата WhatsApp Beta. За съжаление програмата за момента не набира нови членове с Android устройства, но може да следите официалния уебсайт, за да видите дали ще се освободи ново място.

За да се присъедините към бета програмата за Android, посетете страницата WhatsApp Beta в Google Play и въведете своите данни. Ако вече имате инсталирана публичната версия на WhatsApp, тя ще бъде актуализирана до бета версия автоматично в рамките на няколко часа.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари