WhatsApp хакнат поради „дупки“ в сигурността на Android

3
13
Джон Макафи, основател на известната компания за антивирусен софтуер McAfee, съобщи, че WhatsApp е хакнат поради „дупки“ в системата за сигурност на операционната система Android. Той твърди, че пробивът е бил направен от екипът му за проверка на сигурността.

Според Джон Макафи, уязвимостта в известната операционна система Android е позволила на екипа му да получи достъп до криптираните sms-съобщения в WhatsApp. За потвърждение на истинността на своите думи, той е пратил на представителите на медиите смартфон с инсталиран на него месинджър и показал криптираната кореспонденция. Освен това, той е предал информацията на изследователите по въпросите на сигурността от Cybersecurity Ventures.

Журналистите са се обърнали към компанията LIFARS, специалистите на която са отхвърлили думите на Макафи. Те са уверени, че той е записал прости действия на клавиатурата при вход в WhatsApp, използвайки шпионски софтуер.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
_nib_tntc4angelovarna Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Аве тоА бийтълс,Жонито,ко са вре последно време пред прожекторите.Първо се пънеше че щял да помага на ФБР за разкодиране на телефон на терорист.Сега това.Да не са му паднали акциите че се опитва да привлече внимание нз.

tntc4
tntc4

на това баба му вика – криза на средната възраст.

angelovarna
angelovarna

Търси човека как да си направи малко реклама.
Интересно какво ще прави с криптираните съобщения като няма ключ за декриптирането им.