WhatsApp, популярният безплатен кросплатформен месинджър, ще позволи на потребителите си да изпращат и получават криптовалута чрез добавянето на бота за програмата Lite.im, предава Bitcoinnews. Очаква се, че с помощта на споменатата програма, потребителите да могат да обменят Bitcoin, Litecoin, Ethereum и ZTX по един лесен и защитен начин с няколко клика на мишката.

Това, което е нужно да се направи е добавянето на WhatsApp бота и да се изпълнят инструкциите, които ще се появят на екрана. Потребителите на услугата ще могат да зададат една основна криптовалута, с която ще оперират, както и език на платформата – английски или испански. Освен това, ако го препоръчате на приятели и те го използват, ще може да спечелите криптовалута.

Появата на подобна възможност би трябвало да популяризира още повече използването на криптовалути, особено сред младите, които са основните потребители на приложението, което към момента има над 1.5 милиарда използващи го. По-рано тази година Facebook анонсира плановете си за своя собствена криптовалута, която се очаква да се появи по-късно през 2019. Това обаче ще е криптовалута от типа на „стейбълкойн“ (обвързана с официалния курс на fiat парите) и неизвестните около нея са доста.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

От заглавието си помислих, че става дума за съобщения.

VLAD
VLAD

След като прочетоха тази новина хакерите вдигнаха банкет! 🙂 За нищо на света не бих си сложил на телефона този апп, чак и криптовалута да пращам през него!