WhatsApp ще предлага проверка на информацията за коронавирус в Италия

0
92

Италия може да бъде оприличена на „нулевият пациент“ що се отнася до избухването на коронавирусната епидемия в Европа. Само за осем дни, броят на заразените от COVID-19 по света се удвои, като от всички над 1 милион случая и 51 хиляди жертви, от тях съответно 110 хиляди заразени и 13 хиляди жертви. Здравните власти успокояват, че вече втори ден в страната има тенденция за намаляване на броя на заразените, но въпреки това този факт не е достатъчно успокояващ.

Приложението за мигновени съобщения WhatsApp изглежда е най-популярната чат услуга в страната. Именно заради това вчера от компанията майка Facebook обявиха, че пускат нов инструмент за своите италиански потребители на WhatsApp, който им позволява да проверяват истинността на всяко съдържание, свързано с коронавирус, на което се натъкнат.

Този ход е част от постоянните усилия за борба с разпространението на дезинформация от страна на Facebook, както казват от компанията в изявление пред Ройтерс, като по-рано през месец март от най-голямата социална мрежа създадоха център за проверка на информацията за пандемията. От Facebook също така информират, че за проверката на достоверността на информацията ще се използват независими източници и официалните данни от здравните власти. Към момента от компанията не са отговорили на искането за допълнителен коментар от CNET.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари