WhatsApp предупреждава, че много потребители ще бъдат засегнати от спирането на поддръжката на приложението за множество стари устройства. Немалко телефони ще спрат да работят с приложението от 31 декември, 2019 година. Някои Android и iOS устройства ще бъдат напълно отрязани на 1 февруари, 2020-та.

Някои функции могат да спрат да работят на засегнатите телефони по всяко време от тук нататък. Единственото решение, ако искат да продължат употребата на WhatsApp е да се сдобият с нов смартфон.

Най-много засегнати ще има при собствениците на iPhone с iOS 7 или по-стара версия. iPhone 5S и 5C ще попаднат под ударите.

При Android устройствата ще са засегнати потребителите с версия на операционната система 2.3.7 или по-стара.

Най-мащабното спиране ще е за потребителите на Windows Phone. Поддръжката за операционната система ще спре изцяло.

Ето и пълният списък на устройствата, които са с вече спряна поддръжка и тези, за които ще се случи в бъдеще, с крайната дата за това:

  • Nokia Symbian S60 след 30 юни, 2017
  • BlackBerry OS и BlackBerry 10 след 31 декември, 2017
  • Nokia S40 след 31 декември, 2018
  • Всички Windows Phone операционни системи след 31 декември, 2019
  • Android версия 2.3.7 и по-старите след 1 февруари, 2020
  • iPhone iOS7 и по-старите след 1 февруари, 2020

„Гледаме напред, към следващите 7 години и искаме да фокусираме усилията си върху мобилните платформи, които хората използват най-масово. Макар и тези устройства да са голяма част от историята ни, те нямат нужния капацитет, който да използваме за разширяване на функционалността на WhatsApp в бъдеще.“, пише в официална блог публикация компанията.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари