WH&G: „Всеки 7-ми американец със симптоми на COVID-19 няма да отиде в болница заради скъпото лечение“

6
916

Медицинската помощ в САЩ се оказа наистина скъпо удоволствие. Въпреки че американското правителство обеща да покрие разходите на всички, които са се заразили с COVID-19, всеки седми американец ще избегне отиването в болницата, където да получи медицинска помощ. Информацията е на некомерсиалната организация West Health and Gallup, която е анкетирала над хиляда американци за периода от 1 до 14 април тази година.

Когато участниците в това изследване са питани дали ще отидат в болницата, ако имат температура и суха кашлица (първите признаци за заболяване от COVID-19), то 14% от хората са отговорили, че заради твърде скъпото лечение, предпочитат да си останат вкъщи и да оздравяват в домашна среда. А 9% заявяват, че няма да отидат в болница дори и със сигурност да знаят, че са заразени с новия коронавирус.

Най-често от медицинска помощ в тази хипотетична ситуация се отказват младите (до 30 години) не бели американци с годишен доход под $40 000.

„Милиони американци дори пред лицето на болестта, която постави страната на колене, се отказват от медицински грижи поради потенциално големите разходи“ – заяви ръководителят на изследването Том Лаш.

Той подчерта, че скъпата система на здравеопазване в САЩ не е готова за епидемия от подобен род и има нужда от реформа. А хората, които се притесняват и се страхуват да отидат на лекар са си заплаха за здравето на цялото общество.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари