Wikileaks опитват връзка с американското правителство

0
25

Ръководителите на скандалния сайт Wikileaks, който има за цел да разкрива неудобната истина, са направили опит да се свържат с американското правителство. Повод за това са твърденията на американските власти, че арестуваният наскоро войник Брадли Манинг е бил един от източниците на Wikileaks.

Редакторът Джулиан Асанж, който отговаря за съдържанието на Wikileaks, е казал пред BBC, че американските власти все още не са отговорили на желанието му за връзка с правителството. Според него, адвокати на Wikileaks опитват да се свържат с представители на щатската администрация, но никоя от американските служби не е предприела каквито и да е действия. Асанж смята, че е важно да има отворен канал за комуникация между Wikileaks и тези, които са намесили името на сайта в конспиративни теории.

Брадли Манинг беше обвинен, че е информатор на Wikileaks и беше арестуван, след като беше предаден от бившия хакер Ейдриън Ламо, който успял да спечели доверието му и после го издал на властите. Ламо твърди, че Манинг е качил в Wikileaks два секретни видеоклипа и друга чувствителна военна информация.

От Wikileaks казват, че нямат информация за това дали Манинг е източник на част от съдържанието в сайта. Wikileaks има политика да не пази никаква информация за източниците си, с което подсигурява до голяма степен тяхната анонимност.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари