ЦРУ е използвало комплекта Angelfire за хакване на операционните системи  Windows XP и Windows 7.

Уеб-порталът WikiLeaks публикува нова порция документи за поредния секретен проект на ЦРУ. Описаните в тези документи хакерски програми са предназначени за операционните системи Windows XP и Windows 7 и са съставени от 5 различни компонента.

Проектът с кодово име Angelfire включва следните помощни програми: вредоносната Solartime с основна цел промяна на зареждащия сектор за инсталиране на втория компонент – програмата Woolfcreek, съставена от няколко драйвера, даващи възможност за зареждането на останалите компоненти на вируса.

Третият компонент с име Keystone дава възможност на агентите да инсталират допълнителни компютърни вируси на компрометираните системи. Четвъртият компонент се нарича BadMFS и е файлова система за запис и съхранение на останалите компоненти на вируса в криптиран и обфусциран вид.

Петият компонент носи името Windows Transitory File System. Според WikiLeaks, файловата система е създадена като алтернатива на помощната програма BadMFS. Този компонент прибягва до временни файлове и не използва възможностите на интегрираната в операционната система Windows файлова система.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари