WikiLeaks публикува нови секретни документи на ЦРУ.

WikiLeaks публикува още една серия документи от изтичането Vault 7, разкриващи по какъв начин ЦРУ шпионира своите партньори, включително ФБР, АНС и други.

ЦРУ предлага на своите партньори по разузнаване от целия свят, биометрична система за събиране на информация. Службите са се договорили да обменят биометричните данни на престъпниците и терористите.

Но изглежда нито една агенция не е пожелала да сподели всички събрани по този начин биометрични данни и управлението на техническите служби (OTS) на ЦРУ е създало инструмент за тайно извличане на данните от системата.

Това е шпионският софтуер ExpressLane, който ръчно се инсталира от агентите на ЦРУ като обикновено обновяване на биометричната система.

ExpressLane се състои от два основни компонента:

  • Create Partition – помощна програма за създаване на скрит дял в целевата система, в който се съхранява цялата събрана информация в компресиран и криптиран вид
  • Exit Ramp – програмата, с която тези данни се прехвърлят към флаш стик или флаш диск

Последната версия ExpressLane 3.1.1 вече има функция за самоунищожение, която се задейства 6 месеца след инсталацията. При необходимост, датата на самоунищожение може да бъде променена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари