AfterMidnight и Assassin служат като задни врати в атакуваната компютърна система.

Докато целият свят бе зает с атаките на WannaCry, миналия петък в рамките на проекта Vault 7 порталът WikiLeaks публикува поредната порция документи на ЦРУ. Този път пред цялата общественост бяха представени инструкциите за използване на хакерските програми AfterMidnight и Assassin, които са нещо като опростени фреймуъркове.

Според публикуваната във WikiLeaks информация, AfterMidnight се инсталира в атакувания компютър във вид на dll файл. Той остава и след рестартиране на компютъра и се свързва с команден сървър чрез HTTPS протокола за зареждане на изпълними модули, които тук се наричат „гремлини“.

Гремлините са разпределени в три категории: кражба на данни, объркване работата на вече инсталирания софтуер и обслужване на други модули. Особено опасен е модулът за срив на софтуера. Process Gremlin може да се внедрява във вече стартирани процеси и да стартира нови. Активността на гремлина може да се настройва по време и да се фокусира дейността й към точно определена група от процеси.

Assassin прилича на AfterMidnight – фреймуърк съставен от конструктор, добавки и C&C сървър. Работи като услуга и може да изпълнява отдалечени задачи за събиране на персонална информация.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари