Windows автоматично ще деинсталира проблемните обновявания

14
1283

Преди време на практика всяко обновяване за операционната система Windows 10 се съпровождаше с многобройни статии в медиите, описващи поредния срив или бъг. Към днешен ден кумулативните обновявания са много по-стабилни, но това не означава, че няма никакви проблеми. Windows 10 е твърде сложен софтуерен продукт, работещ върху стотици хиляди различни компютърни конфигурации и да се предвиди всичко е на практика невъзможно. За да намали последствията от проблемните ъпдейти Microsoft представи нова система за автоматично премахване на проблемните ъпдейти.

Ако след инсталирането на поредния ъпдейт възникнат проблеми със стартирането на компютъра и автоматичното възстановяване не е помогнало, Windows 10 автоматично ще премахне инсталираните ъпдейти, за да може работоспособността на компютърната система да се възвърне. В този случай потребителят ще види специално уведомление след влизане в системата.

Windows 10 не само ще деинсталира проблемното обновяване, но и ще го блокира и по този начин ще предотврати неговото повторно инсталиране в рамките на 30 дни. В рамките на този период от време разработчиците на софтуерния гигант трябва да решат всички проблеми и да представят нова версия на ъпдейта.

Напълно е възможно с новата система, която Microsoft съвсем тихо анонсира, процесът на обновяване на операционната система Windows да стане по-безболезнен и вече да не предизвиква паника сред потребителите.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
7 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
12 Автори на коментарите
ZarolainoxПенчоwindows-боклукHiKi Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Жоро
Жоро

Автоматично обратно към 7-цата, супер 🙂

HiKi
HiKi

Мда, 7 все още е много по-добра от 10.
Никога няма да си сложа 10! Тъкмо си отворих малко очите за Линукс

windows-боклук
windows-боклук

Те вече един вид принуждават тези които са на боза 7 да преминат към боза 10, понеже вече не пускат обновения по сигурността за боза 7, а и отделен е въпроса че някои програми не могат вече да се инсталират на боза 7.

HiKi
HiKi

Мда, така е!
Но пък вече не ме и интересува толкова, защото счупих Джама. Вече и аз съм пингвинче 😉 и много му се кефя. Който твърди, че има нещо, което само бозата(както ти я нарече) може – реши(е, освен в това да бъде боза)

windows-боклук
windows-боклук

HiKi
Не знам на коя дистрибуция си, но ако си начинаещ още в linux ти препоръчвам Linux mint или manjaro.
Ако искаш можеш да ми пишеш едно писмо на teds8945@gmail.com
ще се радвам да си попишем.

убаво ама
убаво ама

Щом е автоматично ич и не ми го фалете. Освен проблемно-натресени обновявания потребителите вече да очакват и проблемно-натресени възстановявания

пипи
пипи

Ако е така трябва да се деинсталира целия!

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Това ако е вярно той трябва да се самодеинсталира целия 🙂

Dedal
Dedal

Аз ли не схванах?
Значи първо ще ми заврът едни ъпдейди за да ми омажат системата, и после ако случайно не са я омазали на 100% ще ми махнат едни други ъпдейти за да е сигурно, че е спряла

Петур
Петур

Виж сега, това, че си си сглобил там някакъв компютър, турил си му пиратски софтуер и всичко е гъз, ама пълен, не ти прави проблема да е от Майкрософт. Защо аз като съм си взел скъпа машина, маркова, с платен софтуер включително и антивирусна, при мен всичко е наред? Никога не съм имал проблеми с ъпдейти!

Бахти
Бахти

А можеш ли с тази супер-дупер скъпа маркова машина да сметнеш колко процента си от представителната извадка за целият свят? Нека ти подскажа, няма да ти стигне паметта само за 0 (нули)-те.
За съжаление с всяко едно следващо поколение нещата се влошават и все повече се разчита на ИИ и компютъра да взима решения вместо теб, защото ти не можеш да го правиш. Да му мислят днешните дебилни идиотчета, които разчитат на iPhone, Вирус 10 и т.н. да мислят вместо тях.

Пенчо
Пенчо

@Петур за пореден път трябва да се обяснява че разликата в платения и безплатния уиндоус е само в начина на активиране който не променя по никакъв начин ОС. Сваляш си уиндоуса от MSDN и го активираш с техен активационене метод който просто е автоматизиран. След това изтриваш активатора. Разлика няма, трябва да си пълен балък да мислиш че вирус 10 се бъгва само защото е активиран с автоматичен активатор!

lainox
lainox

Голтаците, които нямат пари за читава конфигурация и софтуер пак изпълзяха…

Zaro
Zaro

Кво ревете бре балъци…легален ключ за Windows 10 Pro в EBay струва 3 €