Френската организация CNIL обяви в медиите, че операционната система Windows 10 вече отговаря на критериите за конфиденциалност на тази държава. Това стана след измененията с обновяването Creators Update.

CNIL бе един от контролиращите органи, изразяващи безпокойство относно количеството събирани от Microsoft данни от Windows 10 компютрите. Софтуерният гигант можеше да бъде глобен, ако бе отказал да въведе тези промени.

Microsoft не отказа и измененията бяха направени. Сега Windows 10 отговаря на изискванията, предложени преди няколко месеца. Така например, наполовина бе намален обемът на събираните телеметрични данни. Сега сървърите на Microsoft записват само най-необходимата информация.

Сега потребителите са информирани, че рекламните идентификатори следят тяхната работа в браузъра, и че това е необходимо на таргетираната реклама. При инсталирането на операционна система се показва повече информация и се дава възможност за много по-голям контрол чрез настройките на конфиденциалността.

Съобщава се още, че е засилена безопасността на операционната система. Това се отнася например до пин-кодовете, даващи възможност за влизане в мрежовите услуги и акаунта на Microsoft. Широко разпространените комбинации са забранени, а при неправилно въвеждане, следващият опит може да бъде направен след известно време.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

27 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари