Конфиденциалността в операционната система Windows 10 още от самото начало на нейното появяване бе противоречив въпрос. Мнозина считат телеметрията за шпионаж на потребителите. Неотдавна френски регулаторен орган съобщи, че Microsoft е удовлетворил изискванията и двойно е намалил обема на събираните данни.

Още в начало на тази година софтуерният гигант представи нов панел на конфиденциалността, от който потребителите могат да контролират донякъде обема на събираните от системата данни. А във връзка с постоянно нарастващата заплаха от рансъмуер и кражба на потребителски данни, Microsoft започва постоянно да напомня за необходимостта от проверка на настройките за конфиденциалност.

От началото на месец юли Microsoft започва да изпраща съобщения на потребителите, които не са се обновили до Creators Update. Тези уведомления предлагат да се проверят настройките на конфиденциалността, което отново става чрез Get Windows 10. Предложението може да бъде отклонено до 5 пъти, след което финалното уведомление ще помоли за потвърждаване на настройките.

Разработчиците твърдят, че процесът отнема само няколко секунди.

Microsoft твърди, че след настройките няма да има нарочно обновяване до Creators Update, дори и компютърът да е подходящ за ъпдейта. Но ако компютърът работи с неподдържана операционна система, потребителите ще започнат да получават съобщения, че трябва да се обновят до последната версия, която в момента е Creators Update.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари