Използването на ОС Windows 10 в корпоративния сегмент едва сега превиши използването на Windows XP.

През месец март, ОС Windows XP, издадена през 2001 година, е работила на 14% от лаптопите и десктоп персоналните компютри в предприятията от целия свят, докато Windows 10 е имала 9%. Сега аналитичната компания Spiceworks съобщи, че делът на Windows 10 се е покачил до 13%, а на XP е спаднал на 11%.

Лидер остава ОС Windows 7, която се използва в 68% от корпоративните потребители. Процентът на Windows 8 е 5%, а на macOS едва 2%. В края на юли Windows 10 е била инсталирана поне на един компютър в 60% от предприятията по целия свят. Този резултат е по-добър, отколкото бе навремето резултатът на XP, Windows 8 и Windows Vista. Предприятията пробват новата система преди нейното масово внедряване.

Spiceworks взема данни от компаниите използващи нейния софтуер. Старшият аналитик Питър Цаи е уверен, че след скорошните масирани рансъмуер атаки предприятията ще бъдат принудени да побързат с прехода от незащитени операционни системи към по-защитени.

Според статистиките, Windows 10 се инсталира най-често в предприятия с персонал 100-500 души. По-малките нямат достатъчно средства, а на големите е необходимо повече време поради големия брой компютри и осигуряване на съвместимост с досега използвания софтуер.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
16 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Фен на w10
Фен на w10

Windows 10, е страхотен! Искам, да ги махат по-бързо и малкото останали компютри с Windows XP и Windows 7! За да може да остане, само Windows 10! Стари и калпави отживелици, са предишните версии!

Анон
Анон

Много е лошо когато имаш психически отклонения и говориш като бабичките пред блока.

Фен на w10
Фен на w10

Мога, да се закълна в майка си и баща си (кълна се), че нямам психически отклонения. И, че коментара ми се базира на използването ми и на 3-те версии; и Windows 10 печели!

Dave
Dave

Печели по източването на информацията защото е спауер. Иначе най-добрия уиндоус си остава 7 с инсталация от ISO от 2013 и спиране на ъпдейтите. Няма спайуер, няма бъгове, няма реклами и няма и тъпите неработещи апове които не стават за нищо.

До Dave
До Dave

Dave – четеш ли сега внимателно? Windows 10 – НЕ Е НИТО вирус! НИТО – спайуер! Това СА пълни глупости! Това Е някакъв виц – измислен от Глупак (с главно Г)! Windows 10, Е операционна система! Ти хубаво си ме иронизирал, но нямах това предвид – че Windows 10 печели „по източването на информацията защото е спауер“. М/у др. пиши се спайуер – не спауер! И определено в Windows 7 има доста стари бъгове, както и множество дупки в сигурността! Още да ти изброявам ли? А да – стар е, бавен е, дървен е и няма 4к резолюция!

Дензи
Дензи

Какви дупки, какви 5 лева те гонят бе момче? Като си сваляш нелегални програми и игри да не мислиш 10-ката ще ти бъде чиста. Това със сигурността явно си го чел от някой журналист, които не разбира нищо от компютри. Или пък не… четеш глупостите на Майкрософт 🙂 Бавен бил… ти чувал ли си за хардуер? Като имаш бърз процесор, 16ГБ рам всичко ще ти върви супер. Аз съм със 4ГБ рам и нямам никакъв проблем. Стар бил… я ми покажи една известна програма, която не може да върви на 7-цата? Всички програми на Adobe си вървят. Май бързаш да… Виж още »

Дензи
Дензи

Ти си егати егоиста. Това че на тебе ти харесва това л*йно не значи че другите трябва да го ползват.

Стари и калпави ама имат най-добрите визуални ефекти. Уин10 ще има да яде още боб докато ме впечатли с нещо.

И кажи ми какво толкова те кефи? Нали е най-добрата? Освен тъпия им магазин нищо друго не виждам. Но Андроида си е основната ОС за игри.

След уин7 на 100% ще си купувам ябълка. Истината е, че след 7-ма версия почнаха да правят големи боклуци. Като почнем от махането на Aero ефекта и стигнем до автоматичните ъпдейтове… ужас.

До Дензи
До Дензи

Хахаха… Ти сега какво си запланувал? Да ме объркаш и разубедиш ли в нещо? Че Win7 е по-добър от Win10, ли? Да си деинсталирам готовата 10-ка, която е от супер по-супер! И да се върна на болното 7, ли? Сори, пич ама няма как да ти мине номера при мен! Кои знай, от кога и ти си я захвърлил скапаната и вмирисана 7-ца. Ама се правиш тука, за да заблудиш някои наивен, в грешното за да може тои да си седи на Win7, цял живот без ъпдейти и да е лесно уязвим за вируси като ИСКА ПЛАЧЕ. Windows 10 –… Виж още »

дензи
дензи

Виж си първия пост и после ми говори как съм искал да разубедя някой. Ти си този дето се прави на разбирач, а реално май само говориш глупости 🙂

От тебе исках да разбера с какво 10 превъзхожда другите минали ОС. Ти естествено си остана със старата теория за вирусите, която е абсурдна. Вируси не съм имал от 4 години поради простата причина че знам какво си слагам на лаптопа.

Айде карай си със дефендъра 😀 сигурно според теб е най-добрата антивирусна програма 😉

Като спрат уин7 ще минем на айфон и мак. Майкрософт искат да помогнат на конкуренцията 😉

До дензи
До дензи

За антивирусната Windows Defender, тука вече грешиш! Windows Defender, съм го забранил на комютъра си, още в момента които инталирам ОС! Нито ползвам антивирусни – нито нищо! И за тях няма как да чуеш че са добре – защото не са! …И виж сега: няма какво да се разправям с теб по-вече! Не ти дължа никакво обяснение! Грешиш за Windows 10 и това е! По-добър е от прехвалената 7-ца и това е! Не очаквам измамник и мошенник като теб да ме разбере!

Дензи
Дензи

Започвам да си мисля, че си пиша със трол. След като нямаш достатъчно аргументи и не можеш да ми обясниш тогава считам спора за приключен – аз съм прав 🙂

По-добър бла бла… това нищо не ми говори 🙂

До Дензи
До Дензи

Не съм трол (приятел) и ти не си правият. Казал съм ти: Инсталираи си го Windows 10, и си го виж със собстените си очи – какво представлява. И спри да слушаш хейтъри, че Windows 10 не ставал и колко зле бил той. Защото, може и да се изненадаш от това което, ще видиш (ще забележиш). Че наистина е по-бърз, по-изчистен, по-оптимизиран и т.н. от Windows 7. Много от не нужните глупости на 7 са премахнати, изчистени за по-добро което до-сега само го е забавял, натоварвал и му е пречил. И като цяло магазина и дефендера не е единственото най-ново… Виж още »

Дензи
Дензи

Точно сега не смятам за необходимо да ъпдейтвам до 10. Всичко, което ми трябва за работа, учене си го имам и сега.

Аз попринцип не слушам никой освен себе си де 🙂 Преди година го бях пробвал – не ми допадна като дизайн. Идеята за автоматичните ъпдейтове е много тъпа.По-точно липсата на оцпия , която да позволява на потр. да решава какво да се прави..

Не съм искал да те обидя. Просто ми се стори малко съмнителен първия коментар. Всичко най-добро! В крайна сметка всеки си има вкус.

До Дензи
До Дензи

Но моята истината е: И наистина да няма, нищо по-ново и по-различно в Windows 10, което да превъзхожда 7 – не мога ли (нямам ли нужното право?), просто и единствено да си я харесам (заради външният и вид) и да си я сложа, а? Че, като сядам на компютъра, всеки ден да виждам, нещо по-различно; от колкото едно и също нещо в продължение на години, а? Не омръзва ли? Трябва ли, да има някаква др. причина за това? Защо, хората трябва толкова много да драматизират и да търсят толкова много причини за едно простичко нещо? Иначе ДА – прав си,… Виж още »

До Дензи
До Дензи

За още едно нещо се сещам. Имам лаптоп от 2010 г. (които и сега го ползвам, но с Windows 10 64 бита); с инсталиран тогава Windows 7 32 бита на него. Още от както го имам екрана му беше блед (осветен) 2013 г. минах на w8 и този проблем изчезна. Сега много по добре се вижда! Значи, 7 ползва ниска резолюция – а 8 / 8.1 и 10 по-висока и това също го броя за плюс. Мисля, че аргументите ми са достатъчни? Още ли ме мислиш за трол? Защото, докато бях на 7 в периода 10-13 г. екрана ми бе… Виж още »

Учуден
Учуден

Че тоя Windows XP, не го ли спряха още на 8 април 2014 г.? Как е възможно да го има инсталиран, все още някъде? Сигурно, им стои като украшение там и нищо не му тръгва на него.

бай тошо
бай тошо

Туй, че си пълен педерас никого не го интересува.

До бай тошо
До бай тошо

Казах само, че Windows XP го спряха от експлоатация още на 8 април 2014 г.!