fbpx
-0.5 C
София

Windows 10 може да се активира безплатно, ако се инсталира Insider Preview

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В официалния Windows-блог се появи съобщение, според което за получаването на безплатен лиценз за Windows 10 RTM не е задължително да има лицензно копие на Windows 7 или 8.1.

 

Ръководителят на екипа Data & Fundamentals Гейб Аул (Gabe Aul) сподели какви промени ще бъдат направени в следващата версия на Insider Preview: „Ако нямате акаунт на Microsoft (MSA), който е прикачен към вашия компютър, то от следващата компилация на Windows 10 ще започнете да получавате съобщения да си направите такъв акаунт. В този случай ще трябва да прикачите MSA към вашата компютърна система и да приемете условията на Windows Insider Preview, за да можете да получавате следващите версии на Windows 10 Insider Preview от Windows Update. Ако вече имате MSA, свързан с вашия хардуер, то тази стъпка не е необходимо да се извършва. Ние променихме структурата на Windows Update, за да може изпращането на нови компилации да става по-бързо и за да се убедим, че те се получават само от участниците в програмата Windows Insider. MSA акаунтът автоматично дава достъп до приложението Windows Feedback и Insider Hub.

Промените засягат само участниците в програмата Windows Insider. Когато новата ОС излезе на 29-ти юли, компютрите с Windows 7 и 8.1 не е задължително да имат MSA-акаунт. Но някои функции, като например изтеглянето на приложения от Windows Store, го изискват.

Всички потребители с Windows 10 Insider Preview и версии Home и Pro с регистриран MSA, прикачен към PC, ще получат на 29-ти юли финалната версия на операционната система във вид на поредна компилация. Непрекъснато ми задават въпроси, какво ще стане при чисто инсталиране от ISO. Щом имате версия на Insider Preview и прикачен към вашия компютър MSA-акаунт, то ще получите финалния вариант на Windows 10 и ще останете в активиран режим. След това именно на този компютър ще можете да извършите чиста инсталация от DVD или друг източник“.

 

По този начин, потребителите на предварителни версии на ОС Windows 10 трябва само да си направят MSA-акаунт, прикачен към хардуера на PC, и да получат финалната версия безплатно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
21 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
pi4a7a
pi4a7a
6 години

Освен ъпдейтите и възможността за персонализиране.

pedro
pedro
6 години

Дори да не го кракнеш само ти излиза един полупрозрачен надпис в долния десен ъгъл Activate Windows. Нищо друго не спира да работи.

pi4a7a
pi4a7a
6 години

Ето един свестен коментар, евала !

thepronoober
thepronoober
6 години

И все пак никаква разлика между оригианлен уиндолс 10 и кракнат такъв от замунда!

The Admiral
The Admiral
6 години

Дръж си го там и се кефи на софтуер 10г назад 🙂

Росен Р. Александров
Росен Р. Александров
6 години

И все пак… Линукс го получавам безплатно в стабилно издание.

philip_petev
philip_petev
6 години

Защо всички се хващат за това изречение и дори го вадят от контекста на темата? Това, което става ясно от поста в блога на Микромеките е, че Insider програмата ще продължи и след пускането на официалната версия, която за тях ще дойде като поредния Insider build. Демек, това ще си е финалната версия, която имат всички, но ще има логото долу в ъгъла Insider Preview и ще си остане активирана, както са сегашните. И понеже аканутите на някои хора са вече в базата на Insider, при нова инсталация от DVD/USB и без значение каква версия е, инсталацията ще се активира… Виж още »

RJ45
RJ45
6 години

Докато беше платен никой не се интересуваше, че е с пиратски уиндоус. Сега всички взеха да се притесняват. 😀

Компира
Компира
6 години

Не, ще има нови тестови версии. Insider програмата продължава и след излизането на Windows 10.

Azhen
Azhen
6 години

Остава си пиратски.

Нови ревюта

Подобни новини